Cesto „spolucestujúci“ – moje tajomstvo na nestarnúce pirôžky. Ľahké, svieže a neuveriteľne mäkké.

 

Kysnuté cesto na pirôžky „spolucestujúci“ – je unikátne a nemá žiadnu podobnosť s inými cestami na pirôžky. Výrobky sú vzdušné, jemné a neuveriteľne chutné a viac pripomínajú buchty s náplňou.

  kysnuté cesto recept na koláče

„Chillin.sk sa ponáhľa podeliť sa s vami o recept na cesto pre najchutnejšie koláče na svete. Môžete ich piecť, alebo smažiť, môžu byť sladké, alebo slané, plnka môže byť rôznorodá… Moja najobľúbenejšia – višňa, a ešte ryža so zeleninou, alebo dusená kapusta – vynikajúce!

kysnuté cesto recept na koláče

Recept na kysnuté cesto na pirôžky

Ingrediencie na približne 30 pirôžkov

1 balík sušeného droždia alebo 50 g čerstvého

1,5 pohára mlieka

4 polievkové lyžice cukru

21 polievkových lyžíc múky

2 vajcia

2/3 pohára rastlinného oleja

Štipka soli

Príprava

  1. Do teplého mlieka pridajte droždie, cukor a 6 lyžíc múky. Všetko dôkladne premiešajte, zakryte a odložte na teplé miesto na 30 minút.                   kysnuté cesto recept na koláče
  2. Vajcia izbovej teploty rozmiešajte spolu so soľou a pridajte do kvásku.   kysnuté cesto recept na koláče
  3. Pridajte múku a olej a vymiešajte cesto, aby sa nelepilo na ruky.   kysnuté cesto recept na koláče
  4. Pracovnú dosku potrite rastlinným olejom (múkou neposýpajte), vyberte cesto, prikryte ho servítkou a odstavte ho na 30 minút. Počas tejto doby si môžete pripraviť plnku.
  5. Rozdeľte cesto na menšie časti a formujte pirôžky. Odstavte ich ešte na15 minút.   kysnuté cesto recept na koláče
  6. Ďalšia činnosť závisí od spôsobu prípravy. Ak budete pirôžky piecť, potrite cesto žĺtkom alebo čajom, ak ich chcete smažiť, tak ich zľahka pritlačte.
  7. Pečte pirôžky 25 minút na 180 stupňov, alebo vysmážajte na rozpálenej panvici pri miernom množstve oleja.
  8. pečené koláče

Môžem povedať, že také nadýchané koláča sa mi hneď zapáčili. Trápi vás otázka, aké budú na druhý deň? Nemajte obavy, na druhý deň budú rovnako čerstvé a nadýchané, ako v deň pečenia.

Určite vyskúšajte aj vy tento zaujímavý recept a podeľte sa oň so svojimi priateľmi.