Jablkovo slivková roláda je skvelý dezert pre každú návštevu a rodinu. Každý sí pýtal recept

 

Dnes sme si pre vaše chuťové bunky recept, v ktorom je minimum múky a množstvo ovocia podľa vlastného výberu. Môžete si korigovať aj hladinu sladkosti, napríklad, ak použijete sladké broskyne alebo jahody, zvoľte menšie množstvo cukru. A naopak, ak do rolády pridáte slivky, čučoriedky či čerešne, oslaďte ich o niečo viac. V tomto recepte sme použili klasickú kombináciu šťavnatých jabĺk a voňavé sušené slivky.

Ingrediencie

  • 4 PL polohrubej múky
  • 5 g vanilkového cukru
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 3 PL cukru
  • 0,25 ČL prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 2 jablká
  • 1 PL masla
  • 10 ks sušených sliviek
  • Škorica podľa chuti
  • Práškový cukor podľa chuti

Postup

  1. Sušené slivky zalejte horúcou vodou, zakryte a nechajte zmäknúť na 1,5-2 hodiny.
  2. Bielky oddeľte od žĺtkov, žĺtka zmiešajte s múkou, práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a slnečnicovým olejom.
  3. Bielky vyšľahajte do peny a postupne k ním pridávajte cukor. Opatrne k vyšľahaným bielkam pridajte aj žĺtkovú zmes.

домашний сладкий рулет

  1. Jablká ošúpte a zbavte jadierok. Spolu so sušenými slivkami ich nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie a potrite maslom. Položte ovocie na vrch, posypte mletou škoricou, zalejte ich cestom a vložte do rúry na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov.

домашний сладкий рулет

  1. Kým je ešte upečená roláda teplá, zrolujte ju. Nechajte úplne vychladnúť a posypte práškovým cukrom ešte pred podávaním.

домашний сладкий рулет

Do plnky môžete pridať aj nakrájané orechy a vrch posypať opečenými sezamovými semienkami. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore