Keď prvýkrát uvidela svoju dcéru 42-ročná matka omdlela. Keď sa prebrala, urobila rozhodnutie…

Manželia Spenglerovci z Krásnojarského kraja vôbec neplánovali nové tehotenstvo. Okrem detí, ktoré už dávno vyleteli z rodičovského hniezda, syna a dcéry, mali Elena a Juraj ešte jedno adoptované dieťa. Ani vek matky im už nedovoľoval mať viac detí.

No aj napriek tomu sa 42-ročnej Elene podarilo otehotnieť. Po rozhovore s mužom sa rozhodla si dieťa nechať. Trikrát bola na ultrazvuku, tehotenstvo bolo bezproblémové, toxicita nespozorovaná. No po pôrode sa život manželov úplne zmenil!

Darina prišla na svet po siedmych mesiacoch. Presne vtedy si Elena všimla u doktorov nezvyčajný level ostražitosti. Sestra ani nebrala ohľad na jej pocity a ani sa Eleny neopýtala či je pripravená dieťa vidieť proste jej dcéru hneď ukázala. Keď Elena svoju dcéru videla prvýkrát, zamdlela.

Dianina diagnóza znela vážne a strašne: akrofaciálna dyzoztózia Nagera. Dievčatko nemalo ani pery ani bradu. Namiesto úst malo len jednu veľkú dieru. Preto dokonca aj dnes, niekoľko rokov po pôrode je dievčatko schopné prijímať iba tekutú stravu. Okrem toho má dieťa problémy aj s rukami: plnohodnotne dokáže ovládať iba dva prsty na každej ruke.

Tento strašný údel Elenu a Juraja len spojil. Manželia sa hneď rozhodli, že si dcéru nechajú a urobia pre ňu všetko. Na druhej strane sa príbuzní k ich rozhodnutiu stavali s nepriateľstvom. Manželov podporili iba ich deti a Elenina sestra. Ostatní príbuzní sa k nim obrátili chrbtom.

Z rodného mesta sa manželia Sprenglerovci museli presťahovať do Moskvy. Elena s Jurajom jednoducho nemohli žiť v atmosfére nenávisti. No fakt, ktorý zavážil najviac bol ten, že v hlavnom meste sa nachádzali doktori schopní Darine pomôcť. Teraz bude dievča každé dva roky podstupovať operáciu. Našťastie jej na pomoc prišli charitatívne fondy a tiež dobrí anjeli.

Pre svoj strašidelný vzhľad dievčatko nevzali do žiadnej materskej škôlky. Samozrejme sa jej venujú súkromní učitelia, ale to je slabá náhrada komunikácie s rovesníkmi. Samotná Darina je živým a spoločenským dieťaťom. Miluje spev, hrá sa na dizajnérku a tiež sa rada krúti pred zrkadlom ako každá iná dievčina!

Avšak najhoršie na celom príbehu nie je Darinina choroba. S tou si doktori poradiť vedia. Ale nahnevaní na Juraja, Elenini príbuzní im nedajú pokoj. V Krásnojarsku sa tiež udial incident, keď manželov nazvali podvodníkmi a sadistami a obvinili ich, že dievčatku sami polámali ruky, nohy, aj tvár!

 

Dnes už Darina má za sebou najťažšiu operáciu. Kvôli nízkej váhe sa dospelí báli, že by mohla vykrvácať. Našťastie odborníci dokázali zabrániť tragédii. V budúcnosti si však dievča ešte na operačnom stole poleží.

Z nasledujúceho videa sa môžeš priamo dozvedieť Darinin príbeh. Pre rodičov to musí byť ťažké, len čo je pravda!

Úprimne dúfam, že v budúcnosti sa jej diagnóza zlepší a Darina bude môcť viesť viac či menej normálny život. Našťastie má podporu svojich rodičov a s ich pomocou môže mať tento príbeh šťastný koniec.

A čo si myslíte vy o Darine a jej budúcnosti? Podeľte sa s nami s vaším názorom v komentároch.  

https://www.youtube.com/watch?v=K968Ja9LLDI

Chod hore