Lenivý holub z mladej kapusty: jesenný pokrm hodný majstrovského stola.

Som veľký milovník poľskej kuchyne. Zakaždým, keď idem k príbuzným, priveziem si od nich vždy nový recept. Absolútnym favoritom v mojej rodine je lenivý holub. Toto jedlo je pevne zakotvené v našom slávnostnom menu, a to vďaka vynikajúcej chuti a rýchlej príprave. Nasledujte krok za krokom a budete mať skvelú večeru. 

  Ako variť kapustu

Ako chutne pripraviť kapustu

Ingrediencie:

500 g mletého mäsa

200 g ryže

1 cibuľa

1 mrkva

1 kg kapusty

250 ml rajčinovej šťavy alebo mletých rajčín

Soľ

Korenie

  ako variť chutné kapusta

Príprava:

Zložte vrchné listy z kapusty, vyrežte hlúb a varte do mäkka. Odstráňte všetky zatvrdnuté časti a vysteľte nimi dno a steny formy na pečenie. Zvyšnú kapustu nakrájajte.

ako variť chutné kapusta

Nakrájajte cibuľu a mrkvu, zalejte rajčinami a duste asi 5 minút.

  lazy Holubec

Uvarte ryžu do polo mäkka, zmiešajte ju s mletým mäsom, pridajte zmäknutú zeleninu s rajčinami, nakrájanú kapustu a vlejte smotanu. Osoľte a okoreňte podľa chuti a dôkladne premiešajte. Plnka by mala byť dosť šťavnatá.

  lazy Holubec foto

Vyložte formu na pečenie zmesou po vrstvách: vrstva mletého mäsa a vrstva kapusty. 

  lazy kapusta recept

Zakryte vrstvu kapustnými listami a vložte do rúry.

ako variť chutné kapusta

Pečte pri teplote 180 stupňov asi hodinu.

  ako variť chutné kapusta

Taktiež lenivý holub môžete variť v tlakovom hrnci. Vložte jedlo doň a nastavte prípravu na „Dusenie“ na 1,5 hodiny s výkonom 450 W.

  ako variť chutné kapusta

Podávajte holuba horúceho so smotanou.

  ako variť chutné kapusta

Tak tu je veľký holub, v chuti sa ničím nelíši od svojich malých bratrancov. Perfektné jedlo pre ženy v domácnosti, ktoré radi varia jednoduché a rýchle jedlá.

A aké recepty pre lenivých poznáte vy? Podeľte sa so svojimi kulinárskymi objavmi v komentároch.  

zdroj:takprosto.cc

Chod hore