Najľahší recept na čokoládovú tortu s jemným cestom a nadýchaným luxusným krémom! Ideálna na každú oslavu

Čokoláda je asi tou najznámejšou a najobľúbenejšou pochúťkou, ktorú zbožňujú ľudia po celom svete. Nájde sa veľmi málo tých, ktorí ju radi nemajú, ak to ale nie je váš prípad, iste vás tento recept poteší!

Čo je lepšie ako čokoládová tortu? Po celom dni v práci a alebo len cez víkend ku káve, je to vždy skvelá voľba! Táto torta v sebe kombinuje jemné čokoládové cesto a nadýchaný čokoládový krém.

Zloženie cesta

1 vrecúško prášku na pečenie
2 lyžice kakaa
6 lyžíc múky (hladkej)
2 lyžice oleja
6 lyžíc cukru
6 vajec
Na krém

300 g horúcej čokolády
300 ml smotany
pre ozvláštnenie

200 ml vody
5 lyžíc cukru
rumová aróma
Pre čokoládovú polevu

300 g cukru
150 ml vody
2 polievkové lyžice medu
2 lyžice kakaa

Cesto sa pripravuje ako prvé. Vyšľahajte tvrdú penu z bielkov. Zmiešajte vaječný žĺtok s cukrom a vyšľahajte na penu, pridajte olej a vodu. Do zmesi sa pridá múka, prášok do pečiva a kakao. Dobre premiešajte a pridajte bielkovou penu. Cesto umiestnite do plechu s papierom na pečenie a pečte v rúre na 180 ° asi 30 minút.

Príprava krému: Nakrájajte čokoládu na malé kúsky, vložte do misky a nalejte do nej smotanu. Ohrev vo vodnom kúpeli, akonáhle sa čokoláda roztaví, vypnite sporák a nechajte ju vychladnúť. Dajte zmes do chladničky, kým nie je hotové cesto. Potom vyšľahajte krém robotom, takže sa vytvorí jemná pena.

Príprava čokoládovej polevy: Do misky dajte vodu s cukrom a varte na pomalom ohni, až sa cukor roztaví. Pridajte do misky med a kakao, premiešajte a odložte preč z ohňa.

 

Príprava torty: Cesto rozrežte napoly a polejte polevou. Naneste krém na cesto a zakryte druhou vrstvou cesta. Nakoniec polejte povrch polevou a môžete ozdobiť pomocou krému ako na obrázku. Nechajte stuhnúť v chladničke a môžete podávať.