Poriadne opečené kuracie stehná. S týmto receptom sa mäsko neroztrhá a je poriadne chrumkavé

 

Запеченные куриные бедрышки

Neviete čo pripraviť rodine na sobotňajší obed? Vyskúšajte tieto kuracie stehná servírované na lístkovom ceste, dochutené voňavým cesnakom a sušenou bazalkou. Pustite sa do varenia!

Ingrediencie

  • 4ks kuracích stehien
  • 1/4 citrónu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 PL bazalky
  • 1-1,5 ČL soli
  • 5 PL olivového oleja
  • 200 g lístkového cesta
  • 1/2 ČL čierneho mletého korenia

Postup

  1. Strúčiky cesnaku si nakrájajte na malé plátky. Posypte ich sušenou bazalkou, polejte 4 PL oleja, okoreňte a osoľte.
  2. Kuracie stehná si umyte a osušte do papierovej utierky. Teraz ich potrite cesnakovo-bazalkovou zmesou.
  3. Rozvaľkajte si lístkové cesto do tenkej vrstvy. Teflónovú formu vymastite olejom alebo maslom a vložte do nej cesto.
  4. Pripravené kuracie stehná vložte do cesta. Citrón si narežte na polkruhy a vsuňte ich medzi stehná. Cesto po okrajoch zaviňte a potrite ich olivovým olejom.
  5. Rúru si nastavte na 180 stupňov a pečte 50 minút. Po uplynutí času rúru vypnite a pokrm v nej nechajte ešte pár minút.

Citrón, bazalka a cesnak dodajú jedlu špeciálnu vôňu a chuť. Teraz sa už nikto neodváži povedať, že jedlo z kuracieho mäsa môže byť nudné!

zdroj:sovkusom.ru