Prečo sa niektoré deti správajú zle, keď sú so svojou mamou? Poznáme odpoveď.

Každý pracujúca matka často premýšľa o tom, či naozaj ide o jej dieťa, keď učiteľka hovorí, že bolo celý deň pokojné, poslušné a navyše, že neplakalo. Ona sama má predsa úplne odlišné skúsenosti – vojna na dobrú noc, nútenie do umývania zubov a hysterické scény … Ako je možné, že keď je dieťa s mamou, jeho správanie sa úplne zmení? Vieme prečo!

 

SOURCE: PIXABAY

Po prvýkrát sa deti len učia vyjadrovať emócie a vyjadrovať svoj názor. Robia to len v prítomnosti najbližšej rodiny, najmä v prítomnosti matky, pretože keď sú s ňou, cítia najvyššiu istotu. Aby sme mohli deti naučiť, ako ovládať svoje emócie, potrebujeme veľkú trpezlivosť.

Podruhé: dieťa v tomto nelogickom spôsobe ukazuje svojej matke obrovskú dôveru. Pred inými je poslušné a nesmelé, prí mame ale chce byť samé sebou – ale ešte presne nevie, aké chce byť … skúša svoje sily – robí naschvály alebo … plače.

Po tretie: deti tiež nevedia, ako na seba upútať maminu pozornosť. Často sú hlasné a neslušné, pretože vedia, že mama bude sledovať len ich – cieľ dosiahnutý!

 

Maminka musí mať obrovskú dávku trpezlivosti a … ešte viac lásky! 🙂

Chod hore