Prečo váš pes ide s vami do kúpeľne – dôvod je oveľa vážnejší, ako si myslíte

Jedným z plusov zvierat je skutočnosť, že nikdy nie sme sami. Sú ale okamihy, kedy by sme chceli zostať sami a chceme trochu súkromia – napríklad na toalete.

Ale ak máte doma psa, viete, že pre nich nie je niečo ako súkromie. Ukázalo sa, že to nerobia len tak náhodou.

Nižšie uvádzame 9 reakcií psov a ich význam:
1. Klasický „šteňa pohľad“

Ak sa na vás pes (alebo aj človek) pozerá ako šteniatko, hneď viete, že po vás niečo chce. Vo svete zvierat to znamená oddanosť, lásku a dôveru.

SOURCE: PIXABAY

2. Nosenie darčekov

„Darčeky“ znamená, že vaše zviera našlo niečo vonku a vzalo ssi to so sebou . Ak vám to potom odovzdá, znamená to, že vás miluje a rešpektuje vás.
3. Túlenie  

Keď sa váš pes cíti dobre, môže sa s vami podeliť o svoje pocity. Prichádza k vám a chce sa túliť. Chce, aby ste cítili rovnako.

SOURCE: PIXABAY

 

4. Šiesty zmysel

Psy nemusia rozumieť ľudskej reči, aby si uvedomili, že niečo nie je v poriadku. Keď sme smutní alebo nervózni, náš psík okamžite zbystrí a chce nás upokojiť. Psy to robia často (a preto ich milujeme).

5. Špehovanie v kúpeľni

Keď vás pes sleduje až na záchod, nebojte sa – je to dobré znamenie! Podľa veterinárov je pes pokojný a chce sa deliť o všetko

SOURCE: FLICKR

6. Vlhké bozky

Majitelia psov sú rozdelení na tých, ktorí milujú mokré bozky a tých, ktorí ich nenávidia. Toto gesto znamená, že pes je vďačný a chce byť takým spôsobom odmenený za starostlivosť. Symbolizuje silnú väzbu.

7. Šialené privítanie

Jednou z najkrajších čŕt psov je to, že nezakryjú svoje pocity. Pokiaľ sa pri pohľade navás nedokážu ovládať, nejde si to nevšimnúť Začne šťastne skákať a je nesmierne rád, že vás vidí.

SOURCE: PIXABAY

8. Opieranie sa 

Keď sa pes chce na tebe oprieť, znamená to, že potrebuje lásku a pocit istoty.
9. Spoločné spanie 

Pes bude vždy chcieť spať vedľa teba – ste jeho najobľúbenejšia osoba na svete a chce byť vo vašom okolí! Psy okrem toho často spia v posteli majiteľa, ktorý nie je doma. Posteľ vôňa majiteľa a pes relaxuje a spí pohodlnejšie.

SOURCE: PIXABAY

Psy sú nielen úžasné, ale aj veľmi inteligentné zvieratá! Súhlasíte? Zdieľate tento článok na Facebooku so svojimi priateľmi! 🙂

prečítaj si aj: Chorý pes bol 10 rokov uviazaný na reťazi. Sledujte okamih vyslobodenia

Chod hore