Recept pre milovníkov dezertov! Jednoduché čokoládové muffiny po ktorých neostane žiadna omrvinka. Také sú chutné

Nasledujúci recept na čokoládové muffiny sú fantastickým liekom proti depresii. Žiadne iné sladkosti sa s nimi nedajú porovnať! Ich príprava je nenáročná a výsledok sa vám bude rozplývať v ústach…

Ingrediencie:

  • 1 liter mlieka
  • 390 g cukru
  • 6 vajec
  • 4 PL kakaového prášku
  • 1/2 PL citrónovej šťavy
  • 420 g polohrubej múky
  • 10 g vanilkového cukru
  • 90 g masla
  • 6 PL smotany
  • 1/2 ČL sódy

Postup

  1. Do hrnca si nalejte mlieko a nasypte 300 g cukru. Miešajte na miernom plameni dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  2. Pomocou mixéra si zmiešajte 4 vajcia a 120 g múky. Prilejte dve naberačky sladkého mlieka, premiešajte, pridajte ešte raz toľko mlieka, zmiešajte a vráťte do hrnca.
  3. Krém varte za stáleho miešania až kým nezhustne. Do takmer hotového krému ešte pridajte 20 g masla a premiešajte.
  4. Pridajte vanilkový cukor, vyšľahajte a nechajte zmes vychladnúť.
  5. Zmiešajte si suché prísady – zvyšný cukor múku a kakaový prášok.
  6. Do tejto suchej zmesi pridajte zvyšných 70 g roztopeného masla. Taktiež ta pridajte vajíčka, smotanu, sódu pokvapkanú citrónovou šťavou alebo octom a premiešajte. Ak chcete, aby bolo cesto viac nadýchané, mali by ste ho miešať kruhovými pohybmi zdola nahor.
  7. Do formy na muffiny si dajte 2 PL cesta a 1 PL krému, ktorý jemne do cesta zatlačte.
  8. Na vrch naneste ďalšiu PL cesta na pokrytie krému.
  9. Rúru predhrejte na 200 stupňov a nechajte piecť 30-35 minút.

шоколадные кексы с заварным кремом

Hotové koláčiky nechajte trochu vychladnúť, odstráňte z formy na pečenie a podávajte. Z vonkajšej strany budú chrumkavé a zvnútra lahodne jemné. Dokonale sa hodia k horúcim nápojom! Nič nepokazíte ani vtedy, ak si ich odložíte do chladničky a skonzumujete na druhý deň, napríklad ako desiatu.