Sme vystavení chemickej genocíde! Na tieto potraviny si dávajte v obchode pozor

Internet doslova prekypuje článkami o domácich potravinách, ktoré sú pre naše zdravie nebezpečné. Mnohí si povedia: „No a čo, v dnešnej dobe je už škodlivé takmer všetko.“ Svetová zdravotnícka organizácia vydala niekoľko výrobkov, ktorým by ste sa mali oblúkom vyhnúť. Klobásky, šunky, ale aj solené a údené mäso. WHO radí produkty z červeného a spracovaného mäsa do triedy karcinogénnych látok.

самые опасные продукты питания

  1. Údené klobásy

Bohužiaľ, súčasní výrobcovia zabudli na skutočnú technológiu údených klobások. Výrobky sa musia čo najrýchlejšie dostať  do regálov predajní, preto sa na vyúdenie používajú kvapaliny, často obsahujúce formaldehyd.

самые опасные продукты питания

  1. Arašidy

Kedy ste videli arašidové jadrá, napadnuté hmyzom? To je pravda, nikdy! Vtip je v tom, že bez  génu petúnie, by sa arašidy nemali dlhodobo skladovať. To je dôvod, prečo ich hmyz nekonzumuje a my by sme nemali byť výnimkou.

самые опасные продукты питания

  1. Červený kaviár

Niekedy je to tak smutné, že región Kamčatka s veľkým množstvom červených rýb je od nás tak ďaleko … Koniec koncov, kaviár vo svojej pôvodnej forme je veľmi užitočný. Háčik je však v tom, že životnosť tohto výrobku je veľmi krátka.

Na predĺženie životnosti, výrobcovia kaviár solia, zmrazia ho alebo pridávajú do neho urotropín. V dôsledku toho sa získava formaldehyd. Ak sa na obale nachádza nápis slaný kaviár, neverte tomu – jedná sa o jed!

самые опасные продукты питания

  1. Cukríky

V dávnejších časoch neexistovali prírodnejšie sladkosti ako obyčajné cukríky či lízanky. Bohužiaľ, v dnešnej dobe ich konzumáciou robíme pomerne dosť veľkú chybu. Keďže výrobcovia pri výrobe prírodných sladkostí nie sú ziskoví, je pre nich jednoduchšie pridať do nich silnejšie chemické látky na dotvorenie chutí.

самые опасные продукты питания

  1. Šproty

Obyvatelia pobaltských štátov už dávno zabudli na skutočnú chuť šprotov … Najčastejšie sa tento produkt vyváža. Je však dôležité vedieť, že obsahuje karcinogénnu látku – benzpyrén. Preto je lepšie ak sa im budete úplne vyhýbať.

самые опасные продукты питания

  1. Mliečne výrobky s dlhodobou trvanlivosťou

Všimli ste si, že otvorené mlieko môže byť uchované v chladničke aj po dobu niekoľkých týždňov? Odborníci tvrdia, že mlieko s trvanlivosťou viac ako dva týždne s najväčšou pravdepodobnosťou obsahuje antibiotiká.

самые опасные продукты питания

  1. Vodné melóny

Je ťažké uveriť, že stále existujú naivní kupujúci, ktorí si myslia, že melóny zakúpené v polovici januára môžu byť pestované bez chemických látok. Je potrebné pamätať na ich sezónnosť, aby ste sa nestali ďalšou obeťou vážnej otravy.

самые опасные продукты питания

  1. Kuracie mäso

Na pultoch obchodných reťazcov sa môžete stretnúť s kuracím mäsom, ktoré je pomerne ťažké dodávať bez hormónov rastu. Z tohto dôvodu výrobcovia „dopujú“ porciami ženského rastového hormónu. Takéto mäso je obzvlášť nebezpečné pre mužov.

самые опасные продукты питания

  1. Tavený syr

Tavené syry sú pochúťkou nielen pre deti ale aj dospelých. Takéto syry sú výsledkom spracovania tvrdého syru a iných odpadových látok pri jeho výrobe. Mnoho gastroenterológov trvá na tom, že tieto produkty nie sú naším telom kompletne prijímané.

самые опасные продукты питания

zdroj:takprosto.cc