Takto to robia v elitných reštauráciách: 11 trikov, ktoré udržia vaše ovocie čerstvé dlhšie

 

Mnohým mladým ženám sa zakaždým, keď otvoria chladničku naskytne smutný pohľad: potraviny, ktoré sa začali kaziť, alebo už pokazené sú. Aby ste sa takýmto problémom vyhli a už viac nevyhadzovali ovocie a zeleninu príliš skoro, dajte na naše jednoduché rady!

Ochrana potravín v chladničke

 

  • Paprika

 

Skúsení kuchári vedia, že aby ste správne skladovali papriku, musíte každý kus osobitne zabaliť do papierového obrúska.   

ako zachrániť život

 

  • Jahody

 

Skladovanie jahôd v chladničke sa až tak od skladovania papriky neodlišuje. Samozrejme nemusíte každú jahodu baliť do papierového obrúska, stačí ak niekoľko obrúskov položíte na dno nádoby, v ktorej sa jahody nachádzajú.

  ako zachrániť život

Pokiaľ sa chystáte z jahôd pripraviť lahodný dezert, mali by ste ich osobitne naukladať do palety od vajíčok. Práve táto metóda zaistí jahodám ideálny vzhľad.  

 

  • Baklažán

 

Tento druh zeleniny je veľmi citlivý na zmenu teploty a svetlo. Preto by ste ho mali skladovať v chladničke v jednom rade a prikryť utierkou. Stojí za to spomenúť, že baklažán zostane čerstvý len jeden mesiac a rýchlo absorbuje vlahu čo ho robí gumovým.

  ako zachrániť život

 

  • Uhorky

 

V oddelení zeleniny a ovocia vydržia uhorky bez problémov 3-4 dni. Aby vám vydržali až do 10 dní vložte ich do polyetylénového vrecúška (vrecúško nezatvárajte) a prikryte ich vlhkým obrúskom. Bez ohľadu na to ako svoju zeleninu chránite, mali by ste ju každé tri dni prezrieť a vytriediť.

ako zachrániť život

 

  • Paradajky

 

Paradajky by sa mali chrániť samostatne, bez inej zeleniny. Pokiaľ ich uložíte stonkami nahor a každú vrstvu preložíte papierom mali by vám vydržať až do 10 dní.ako zachrániť život

 

  • Mrkva

 

Uskladniť mrkvu až do 14 dní vám pomôže obyčajná voda! Naplňte čistú nádobu vodou a do nej naukladajte očistenú mrkvu. Potom ju môžete používať podľa potreby. 

ako zachrániť život  

 

  • Reďkovka

 

Čerstvosť reďkovky sa dá predĺžiť až do 7 dní. Na to potrebujete čistú sklenenú nádobu s plastovým vrchnákom a trochu vody. Najskôr do nádoby nalejte 2 polievkové lyžice vody, vložte reďkovky a zakryte vrchnákom. 

  ako zachrániť život

 

  • Avokádo

 

Pokiaľ ste si kúpili ešte nedozreté avokádo vložte ho do papierového vrecka a nechajte niekoľko dní dozrievať pri izbovej teplote. Keď dozrie smelo ho dajte do plastového vrecka s uzatvárateľným okrajom a vložte do chladničky. 

ako zachrániť život

 

  • Špargľa

 

Pri kúpe čerstvej špargle ju rýchlo postavte do pohára s vodou a vložte do chladničky. Tak minimálne dvojnásobne predĺžite jej životnosť. 

ako zachrániť život  

 

  • Brokolica a karfiol

 

Táto zelenina jednoducho miluje vlahu. Preto aby ste predĺžili ich životnosť naukladajte čerstvú zeleninu do vody a prikryte ju vlhkou utierkou. Nezabudnite pravidelne vodu vymieňať. 

  ako zachrániť život

 

  • Zeler

 

Aby vám vydržal čo najdlhšie zabaľte ho do alobalu a skladujte v chladničke.

Aké triky na skladovanie potravín používate vy? Nezabudnite sa s článkom podeliť so známymi a kamarátmi!

zdroj:takprosto.cc

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
  Mnohým mladým ženám sa zakaždým, keď otvoria chladničku naskytne smutný pohľad: potraviny, ktoré sa začali..." />