Žena dlho zbierala staré fľaše. Keď som sa jej opýtal čo to robí, dostal som poriadne prekvapenie!

V každej rodine, hlavne po oslavách, ostávajú sklenené fľaše z rôznych nápojov. Niekto ich jednoducho vyhadzuje, niekto ich odnesie do zberu zaujímajúc sa tak o ochranu prírody. My s vami budeme tvoriť, pretože fantázia a trocha trpezlivosti sú tým najlepším využitím prázdnych sklenených fliaš.

Rôzne farby, veľkosti i tvary robia zo sklenených fliaš úžasný materiál na kreativitu. Môžete z nich urobiť nesmierne množstvo užitočných aj krásnych vecí, ako napríklad štýlové vázy na kvety, svietniky, poháre či teráriá. Fľaše možno premeniť na ozdoby aj ich položiť na posteľ na chate. To je priestoru na nápady!

Výtvory zo sklenených fliaš

 

  • Váza na kvety – najštýlovejšia vec na internete. 

sklenené fľaše

sklenené fľaše

sklenené fľaše
  • Svietnik vlastnými rukami – najlepší spôsob ako vytvoriť romantickú atmosféru. Najľahšie je ich urobiť zo spodných polovíc sklenených fliaš. Jednoducho rozrežte fľaše na polovicu. 

Výrobky zo sklenených fliaš

Výrobky zo sklenených fliaš

Výrobky zo sklenených fliaš

 

Ak v dome nemáte nástroje na rezanie skla, rozrežte fľašu pomocou špagátu. Špagát namočte do acetónu, omotajte ho okolo fľaše na mieste kde ju chce prerezať a zapáľte. Počkajte dokým sa sklo nerozpáli a potom ho vložte do misky s ľadovou vodou – sklo pukne priamo na vyznačenej čiare, kvôli prudkej zmene teploty.

 

  • Pokiaľ staré lustre už nevyzerajú dobre, elegantným riešením môže byť oživiť ich fľašami z vína. Odrežte im dná a použite ich na vytvorenie nezvyčajného lustra. A hneď máte luster hodný do paláca! 

fľaše vína

fľaše vína

fľaše vína
  • Najjednoduchší výtvor z fliaš je asi riad rôzneho druhu. Môžete si vytvoriť svoju vlastnú sklenenú dielňu, kde budete dávať fľašiam rôzny tvar s pomocou vysokej teploty. Fľašu môžete rozrezať aj vertikálne na dve polovice a upraviť okraj. Pozrite sa ako krásne to vyzerá. 

svietnik z fľaše

luster z fľaše

výrobky zhotovené z fliaš
  • Fľaše pekných tvarov si môžete prispôsobiť ako nádobu na tekuté mydlo. Stačí ak si v obchode kúpite pumpičku a poriadne ju upevníte na hrdlo fľaše. 

výrobky zhotovené z fliaš

  • Ďalším zvláštnym nápadom je použiť prázdne fľaše ako oporu na poličky. Sklenené fľaše sú nesmierne odolné a s ľahkosťou môžu uniesť váhu drevených poličiek. 

výrobky zhotovené z fliaš

  • Fľaše nájdu svoje uplatnenie aj v chodbe. Vrch fliaš odrežte pod uhlom a s pomocou silikónovej pištole ich pripevnite na sklenenú alebo zrkadlovú podložku. Vznikne vám tak veľmi odolný vešiak. 

      ako vyrobiť fľašu

  • Čajový stolík zo sklenených fliaš svojou originálnosťou zaujme všetkých hostí. Vyberte si dosku želaného tvaru, vyrežte do nej diery veľkosti hrdiel fliaš a už len vložte fľaše. 

ako vyrobiť fľašu

sklenené fľaše
  • Domáce terárium alebo kvetináče môžete veľmi ľahko urobiť zo sklenených fliaš. Do boku fľaše vyrežte neveľký otvor, dovnútra nasypte zeminu a zasaďte rastliny. Zavesené, stolové, nástenné – všetky vyzerajú nádherne! 

ako vyrobiť fľašu

čo si o sklenené fľaše
  • Naplňte fľašu zrnom alebo vtáčím zobom, otočte ju naopak a vložte do jednoduchej drevenej konštrukcie. Pod ňu postavte malý pohár. Vtáčiky budú zobať zrno a ono bude samo padať do nádoby podľa potreby. 

čo si o sklenené fľaše

sklenené fľaše
  • Táto zvonkohra je zhotovená zo sklenenej fľaše rozrezanej na niekoľko kruhov. V kruhoch urobte malé otvory a spojte ich drôtom s korálikmi alebo inými ozdobami.

čo si o sklenené fľaše

 

Zaujímavé výtvory však? Nám sa tiež veľmi páčili. Keď ich urobíte nielen že sa zabavíte, ale aj pomôžete prírode. Samozrejme sa nezabudnite s priateľmi podeliť o tieto kreatívne rady a prečítajte si aj ďalšie články z redakcie „Chillin.sk“

zdroj:takprosto.cc

Chod hore