BEZ OLEJA: Domáce hranolky máte hotové za 15 minút a nevyrovnajú sa im ani tie z reštaurácie

Mnoho ľudí miluje hranolky. Často je však tomuto pokrmu vyčíta to veľké množstvo oleja, v ktorom sa hranolky pripravujú. Preto si dnes ukážeme, ako si hranolky dopriať bez výčitiek a hlavne pripravené bez oleja. Budete s nimi mať ohromný úspech.

Tieto hranolky si môžete pripraviť rýchlo a bez práce. Hlavné je tiež môžete dopĺňať o rôzne korenie, ktoré sú presne podľa Vášho gusta.

INGREIDENCE

7 väčších zemiakov
2 bielky
soľ
mletá sladká paprika
korenie
POSTUP

Zemiaky ošúpte a umyte. Pokrájajte na tenké prúžky. Vyšľahajte si z bielkov tuhý sneh. Do snehu potom pridajte všetko korenie. Zemiaky potom dajte do veľkej misy a zalejte ochuteným snehom.

Dobre premiešajte a dbajte na to, aby bol každý prúžok spojený s bielkovým snehom.
Plech si vyložte papierom na pečenie a rozprestrite na neho hranolky. Pečte na 200 stupňov. Hranolky by mali byť upečené krásne dozlatista.

Počas pečenia ich môžete prehádzať, aby všetky boli upečené rovnomerne.  Piecť by sa mali 15 minút alebo podľa vašej chuti.

Zdieľajte tento báječný recept na najlepšie domáce hranolky aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Chod hore