NÁVOD: Tieto torty vyzerajú, akoby boli vyrobené z mramoru. Potrebujete na to len kondenzované mlieko a želatínu!

Určite budete súhlasiť s tým, že koláč by mal byť nielen chutný, ale aj pekný navonok. Torty vyrobené s touto metódou sú v súčasnosti obdivované mnohými ľuďmi! Pri príprave vám odporúčame používať dobrý teplomer, elektronickú váhu a tzv. striekacie pištole na torty.

торты

Ingrediencie na glazúru

  • 100 g cukru
  • 100 g glukózového sirupu
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 ml vody
  • 70 g kondenzovaného mlieka
  • 2 ČL želatíny
  • Akékoľvek potravinové farbivo

Postup

  1. V hrnci si zmiešajte cukor, vodu a glukózový sirup. Postavte hrniec na plameň a počkajte kým sa cukor rozpustí (103 stupňov).

сироп

  1. Pridajte želatínu a premiešajte.
  2. Vo vodnom kúpeli si rozpustite čokoládu a pridajte do nej kondenzované mlieko.

шоколад и сгущенка

  1. Do zmesi z čokolády a mlieka postupne prilievajte sirupovú zmes.

влей сироп

  1. Pridajte farbivo. Odporúča sa ihneď pridať biele potravinové farbivo (oxid titaničitý), aby ste odstránili priehľadnosť glazúry. Keď pridáte hlavné farbivo, touto glazúrou môžete pokryť koláč v jednej vrstve a farba bude rovnomerne rozložená po celej ploche.
  2. Všetko premiešajte pomocou ručného mixéra. Je potrené, aby ste zabránili tvorbe peny. V správne pripravenej glazúre uvidíte svoj odraz.

глазурь

  1. Hotovú tortu ponechajte v chladničke na 12-24 hodín pokrytú potravinovou fóliou.

Ako pokryť tortu glazúrou

  1. Pripravte si na to vhodné pracovisko. Budete potrebovať mriežku a nádobu, do ktorej bude stekať glazúra. Ak budete musieť odstraňovať prebytočnú glazúru, použite kulinársku špachtľu.

инструменты

  1. Pred nanášaním si zohrejte glazúru na 32-35 stupňov a opäť premiešajte mixérom. V tomto štádiu môžete pridať hlavné potravinárske farbivo.
  2. Tortu pokryte hneď, ako ju vyberiete z chladničky. V tomto prípade sa na povrchu nevytvorí kondenzát. Pi nanášaní glazúry na kondenzát je vysoká pravdepodobnosť, že sa glazúra zvrašti.
  3. Glazúru môžete vylievať na tortu z nádoby so „zobáčikom“ alebo z odmerky. Je vhodné, aby ste ju vylievali zo stredu ku krajom pomocou krúživých pohyboch.

нанесение глазури

  1. Na to, aby bola glazúra rovnomerne rozložená, mala by byť nalievaná na absolútne hladký povrch.
  2. Prebytočná glazúra môže byť zhromaždená a opätovne použitá. Môže sa uchovať v chladničke na 3-5 dní.

покрытие глазурью

  1. Glazúra je veľmi sladká a preto je možné, že sa bude ťahať za rezom noža. Ak nechcete túto krásku pokaziť, použite na krájanie horúci nôž.

Tajomstvo vytvárania zrkadlovej glazúry

  1. Mramorový efekt sa dosiahne pridaním farbiva do glazúry, ktorá sa úplne nerozmieša. Glazúra s nerovnomerným odtieňom sa vylieva na chladom stuhnutú tortu.

мрамор

  1. Zebra – v dvoch rôznych pohároch si pripravte glazúry rôznej farby. Najskôr pokryte tortu hlavnou farbou a potom použite tu druhú, nie však kruhovými pohybmi ale vertikálne vytvárajúc pásiky. Od rýchlosti pohybov závisí šírka pásov – čím pomalšie budete dvíhať posúvať pohár s glazúrou, tým širší pás vytvoríte.

зебра

  1. Vezmite si glazúry niekoľkých farieb a vylejte ich na vychladený či zamrazený koláč v chaotickom poradí. Najlepšie však bude, keď na koláč nalejete hlavú farbu a potom budete postupne pridávať aj iné farby.

разводы

  1. Ak chcete vytvoriť takýto efekt, použite súbor špeciálnych formičiek, ako na fotografii.

два цвета

To však ani zďaleka nie sú všetky efekty zrkadlovej glazúry. Každý si môže vymyslieť svoje vlastné kombinácie a ako môžete vidieť, budúcnosť tohto kulinárskeho majstrovstva predstavujú grafické editory, 3D tlačiarne, striekacie pištole.

Teraz už viete, ako si urobiť zrkadlovú glazúru! Pre lepší lesk môžete do glazúry pridať trochu koňaku! V opačnom prípade sa neodchyľujte od receptu: ideálne pomery zložiek zabezpečia úspech, s ktorým ohromíte celú vašu rodinu!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore