Prečo na Facebooku už nevidíte články z CHILLIN.SK? Takto ich môžete mať vždy na očiach :)

Facebook prišiel s novinkou, ktorá tvrdo zasiahla všetky facebook stránky, skupiny a magazíny vrátane toho nášho. Novinka o ktorej mnohí ani nevedia sa volá prieskumník a jej hlavnou úlohou je rozdelenie vašej facebook plochy s novinkami na dve samostatné.

  • Prvú (nazvanú Novinky) v ktorej uvidíte len príspevky vašich priateľov a príspevky, ktoré sú platenou reklamou.
  • Druhú (nazvanú Prieskumník) v ktorej sa nachádzajú príspevky všetkých stránok a skupín, ktoré ste v minulosti lajkli a ich obsah radi čítate.

To má samozrejme za následok obmedzenie dosahu príspevkov z našej stránky, ktoré už vy naši čitatelia a fanúšikovia nevidíte. Pravdepodobne väčšina z Vás o prieskumníkovi nikdy nič nepočula, takže si poďme ukázať čo to vlastne je a kde ho hľadať.

Prieskumník pod ikonkou rakety pribudol na ľavej strane lišty. Ak teda chcete vidieť najnovšie články a príspevky skupín, ktoré sledujete (vrátane tých našich) musíte sa prepnúť do týchto alternatívnych noviniek.

Facebook na počítači

Facebook na mobilnom zariadení

Hovorca Facebooku pre Európu tiež prezradil pre Denník N:

Vždy sa snažíme ľudí spájať s príspevkami, ktoré pre nich majú najväčší význam. Ľudia nám povedali, že chcú mať ľahší spôsob, ako sa dostať k príspevkom od priateľov a príbuzných, takže testujeme dva samostatné newsfeedy, jeden určený na príspevky od priateľov a rodiny, a druhý určený na príspevky zo stránok. Aby sme pochopili, či sa ľuďom tieto dva priestory páčia, budeme testovať niekoľko vecí, napríklad to, ako interagujú s videami a iným druhom príspevkov. Tieto testy sa začali v niekoľkých krajinách, vrátane Slovenska

Avšak aj napriek tomu, že prieskumníka navštívite existuje možnosť, že naše články neuvidíte. Preto najistejšie je nás navštevovať priamo, alebo zapnúť upozornenia a budete tak vedieť o každom našom uverejnenom článku ako prví. Ako na to? postupujte podľa obrázkového návodu nižšie (samostante pre PC a mobilnú verziu) a chillin Vám bude aj naďalej spríjemňovať deň zaujímavosťami z celého sveta.

 

Ak Vám teda záleží na našej budúcnosti a naďalej chcete vidieť naše príspevky nastavte si prosím na vašich facebook účtoch nasledovné:

Facebook na mobilnom zariadení

Facebook na počítači

Všetci v redakcii optimisticky dúfame, že tento najnovší počin facebooku sa časom  ukáže ako neefektívny, a bude zrušený. Neostáva nám však nič iné ako dúfať.

 

Neustále nás baví pre vás písať pútavé články, ktoré tak radi čítate (aj keď sa v nich občas pritrafí gramatická chyba ) a radi vidíme aj spätnú väzbu v podobe lajkov komentov a zdieľaní od vás, ktoré teraz bohužiaľ nevidíme…Každý deň sa snažíme písať články, ktoré by vás mohli zaujať. Náš magazín sme dlho budovali a aj vy patríte do našej rodiny a tešíme sa na vašu priazen a podporu 🙂

 

Celá redakcia magazínu chillin.sk Vám ďakuje

Chod hore