Sušienkový nepečený dezert zatieni aj drahé a ťažké zákusky. Čokoládová poleva a jemný krem mu dodajú skvelú chuť

Ak si chcete pripraviť sladký zákusok ku káve, ale nie ste v kuchyni toľko skúsení, alebo proste len nemáte toľko času, tento recept je pre vás ideálna. Jedná sa o univerzálnu tortu so sušenkovým základom.

V spojení s jemným krémom a čokoládovou polevou uspokojí chute na sladké detí i dospelých a nemusíte sa báť ho priniesť ani na rodinné stretnutie, či oslavu. Tento recept si od vás bude každý žiadať.

zloženie

20-25 sušienok
1 balenie vanilkového pudingu (pokiaľ je to možné, bez varenia)
2 šálky studeného mlieka
1 šálka smotany
1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
1 lyžica cukru
1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry (voliteľne)
Pre polevu: 5 lyžíc čokolády (mliečna alebo horká)
4-5 lyžice smotany alebo mlieka
Veľkosť plechu: cca. 25 x 35 cm

Príprava:

Umiestnite sušienky na spod plechu v jednej vrstve. Pripravte si vanilkový puding. K nemu pridajte smotanu, cukor, vanilku a citrónovú kôru. Tento krém navrstvite na sušienky a nechajte vychladnúť v chladničke.

Polevu pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešate mlieko, alebo smotanu.

Nakoniec polevou polejte vršok torty a opäť nechajte stuhnúť v chladničke. Podávajte nakrájané!