Tento muž na jednoduchom príklade ukázal, prečo by sa potraty nemali zakazovať

Jedným z hlavných argumentov odporcov potratov je, že život začína od okamihu počatia. Hoci vedci a zákonodarcovia stále nesúhlasia s týmto vyhlásením, najväčším problémom je, že niekto uznal právo nakladať s niečím životom a telom.

Americký spisovateľ Patrick Tomlinson sa rozhodol túto tému riešiť. Muž tvrdí, že 10 rokov žiadal od odporcov potratov odpoveď na tú istú otázku, no nikdy sa jej nedočkal.

Na svojom Twitteri napísal: „Keď ide o potrat, opýtam sa rovnakú otázku zástancov teórie, že život začína od počatia. Počas desiatich rokov mi na ňu nikto neodpovedal čestne. Verejné hnutie Pro-life túto otázku nenávidí.

Predstavte si situáciu: Nachádzate sa v nemocnici, nezáleží na tom, z akého dôvodu. Zrazu sa aktivuje požiarny poplach. Keď bežíte po chodbe, začujete dieťa, ktoré kričí za dverami. Vojdete do miestnosti a vidíte, že vás  5-ročné dieťa prosí o pomoc.

V druhom rohu miestnosti je zmrazená nádoba s nápisom „1000 životaschopných embryí“. Všade okolo vás je už dym. Viete, že zachránite buď dieťa alebo embryá. Musíte sa rozhodnúť.

Čo si teda vyberiete? Zachránite dieťa alebo 1000 embryí? Tretia možnosť by znamenala, že zomriete všetci. Nikto zo zástupcov Pro-life mi na túto otázku nevedel úprimne odpovedať.

Ani to nemôžu povedať, pretože všetci inštinktívne chápeme, aká odpoveď je správna. Dieťa je drahšie ako 1000 embryí. Viac ako 10 000 embryí. A dokonca aj milión.

Ich odmietnutie odpovedať na moju otázku iba potvrdilo môj postoj k tejto téme. Nikto skutočne neverí, že embryo je to isté, ako dieťa. Ak vám to hovoria, klamú vám.

Nikto neverí, že život začína od okamihu počatia. Nikto neverí, že embryo je ľudská bytosť. Tí, ktorí to tvrdia, len v skutočnosti s vami manipulujú, aby ukontrolovali ženy.

Nenechajte to len tak. Položte im túto otázku a uvidíte, že ich zavediete do pomyselného kúta. Koniec.“

Možno vás tento názor o potratoch pobúri, zaskočí, kývnete nad tým rukou a možno po prečítaní kompletne zmeníte svoj postoj. Aký názor na to máte vy? Napíšte nám do komentárov!

Chcete vidieť naše články opäť na Facebooku? Tu je návod, ako ich získať späť

zdroj:ofigenno.com

 

Chod hore