Toto je najlepší recept na dolky. Pripravujem ho aj deťom v škole a vždy sa všetko zje

Takmer všetky deti zbožňujú dolky s džemom. Sú vhodné aj ako raňajky pre dospelých, ale tiež vtedy, keď potrebujete rýchlo pripraviť niečo sladké ku káve či čaju. Pripravili sme si pre vás recept, s ktorým budú vaše dolky zjedené behom minúty!

оладьи

Ingrediencie

  • 300 ml kefíru
  • 270 g polohrubej pšeničnej múky
  • 1 vajce
  • 1 ČL sódy
  • 1/2 ČL soli
  • 3 PL cukru
  • 1,5 PL octu
  • Olej na smaženie

Postup

  1. Zmiešajte si v miske vajíčko, cukor a soľ – žĺtok si vyšľahajte s bielkom, aby vám vznikla pena.

яйцо

  1. Nalejte si do hrnca kefír a zohrejte ho na teplotu 35-40 stupňov. Zohriaty kefír prelejte k vajíčku a premiešajte.
  2. Postupne prisypávajte múku a pomocou metličky si vymiešajte cesto. V prípade, že nie je dostatočne hustej konzistencii, môžete pridať múku. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

тесто

  1. Pridajte do neho aj sódu zmiešanú s octom a okamžite premiešajte! Po pár minútach cesto stratí na hustote. Je dôležité dopriať mu približne 10-minútový odpočinok, tým naberie na objeme.
  2. Nalejte si na panvicu 1 cm vrstvu oleja, aby boli dolky pripravené zo všetkých strán.
  3. Cesto nanášajte na panvicu pomocou lyžice a vyformujte z neho okrúhle placky. Po tom, ako sa na vrchu začnú objavovať dierky, otočte ich na druhú stranu.

оладьи на сковороде

процесс приготовления

  1. Počkajte ešte 1-2 minúty a druhá časť doliek nadobudne zlato-ružový odtieň. Môžete servírovať!

оладьи на тарелке

Podávajte s džemom, s Nutellou alebo s medom, výber je len na vás. Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi a rodinou!

prečítaj si: V lese sme našli niekoľko húb, ale namiesto toho, aby sme ich zjedli sme s nimi urobili túto ŠIKOVNÚ vec

zdroj:takprosto.cc