Večer som si nakrájala 2 hlávky kapusty a ráno bolo skvelé občerstvenie pripravené na skonzumovanie!

Moja matka každú jeseň pripravuje túto lahodnú kapustu v rýchlej marinade, ktorú miluje celá rodina. Vyskúšajte ju aj vy!

Potrebujete

  • 2-3 kg bielej kapusty
  • 9 PL cukru
  • 1,5 litra vody
  • 200 ml 9% octu
  • 2-3 mrkvy
  • 2 PL soli
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • 1 ČL mletého korenia

Postup

  1. Do hrnca si nalejte vodu, pridajte soľ, cukor, ocot, mleté čierne korenie a všetko priveďte k varu.

рассол

  1. Kapustu si umyte, vyrežte hlúby a rozdeľte na 8-10 častí.

капуста кусками

  1. Očistite si mrkvu a nastrúhajte ju na strúhadle.

морковь тертая

  1. Cesnak nakrájajte na tenšie plátky.

  1. Všetko vložte do vhodnej nádoby a zalejte nálevom.

  1. Keď kapusta v nádobe vychladne, vložte ju do chladničky na jeden deň. Ak máte radi korenistejšie pokrmy, pokojne pridajte viac korenia, aby bola chuť kapusty bohatšia. Rýchla nakladaná kapusta s octom je to pravé orechové!

Zdravá pochúťka plná vitamínov, ktorá posilní váš organizmus pred nadchádzajúcim sychravým počasím!

zdroj:takprosto.cc