ZÁHADA VYRIEŠENÁ: Ako rozoznať Číňana od Japonca a Japonca od Kórejčana? Poznáme jednoduchú pomôcku

Keď sa Európania stretnú so zástupcami mongoloidnej rasy, neraz sa o nich vyjadria, že všetci vyzerajú rovnako. Číňania, Japonci, Kórejčania – všetci sa nám zdajú, akoby boli z jedného cesta. Rozlíšiť ich len tak voľným okom nie je vôbec jednoduché a človek na to potrebuje určitú prax. Dokonca ani samotný Aziat nedokáže s jednoduchosťou identifikovať národnosť toho druhého.

Ponúkame vám niekoľko tipov, ako to zistiť!

  1. Číňania

Všeobecný vzhľad Číňanov nie je tak ľahko spozorovať, ale existujú na to niekoľko spoločných rysov. Líca obyvateľov tento krajiny sú viac zaoblené a ich lícne kosti majú širšie tvary. Číňania majú v porovnaní s Japoncami a Kórejčanmi najtmavšiu kožu, takže sa neradi opaľujú.

китаянка

Medzi ostatnými ázijskými národmi sú najviac impulzívni a menej pokojní. Väčšinou hovoria hlasnejšie a môžu pľuť na zem verejných priestranstiev. Čo sa týka oblečenia, Číňania sú omnoho demokratickejší ako takí Japonci.

китайцы

  1. Japonci

Predpokladá sa, že tváre Japoncov sú predĺžené a oválne, nos je výraznejší a oči sú väčšie, viac došikma. Taktiež si mnohí myslia, že veľkosť hláv Japoncov je o niečo väčšia, ako u ostatných ázijských národov.

японка

Japonské ženy často používajú svetlejší make-up a aktívne bieliace prípravky. Možno práve to je dôvod, prečo sú Japonci a Japonky najsvetlejší. Japonci sú mimoriadne zdržanliví a subtílni, preto je aj na námestiach, či iných verejných miestach vždy pokojná atmosféra. Je zaujímavé, že japonské ženy sú považované za najtichšie ženy na svete.

японки

  1. Kórejčania

Obyvatelia tejto krajiny majú lícne kosti viac to tvaru štvorca. Sú vyšší ako Japonci a Číňania, ich jazyk je považovaný za spev, ktorý je plný samohláskových zvukov. Ich reč sa výrazne odlišuje svojou osobitou expresívnosťou a množstvom sprievodných gest.

кореянка

Pre predstaviteľov Južnej Kórey zohráva krása mimoriadne dôležitú úlohu. Sú si istí, že úspech ženy, jej šance na dobré manželstvo a vysoko platenú prácu, priamo závisí od toho, ako vyzerajú. Podľa údajov každá piata žena v Soule podstúpila jednu zmenu svojho vzhľadu. Ak sa vám zdá, že krása zástupcov Ázie je príliš ideálna, potom sú to najväčšou pravdepodobnosťou obyvatelia Kórey.

Mnoho dievčat sa ocitne pod nožom plastického chirurga, aby vyzerali ako herečka Kim Tae-hee, pretože jej vzhľad považujú za vysnívaný ideál. Nie je teda prekvapením, že všetky finalistky súťaže „Miss Kórea 2013“ vyzerali ako dvojčatá.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore