Ak vám pes olízal ruku alebo nohu, je to špeciálne znamenie! Takto pochopíte, čo tým myslel a ešte viac

 

„Pes je najlepší priateľ“, hovoria mnohí milovníci zvierat. Je to oddaná, stála, nepoznajúca krivdu a odsúdenie bytosť.

Nevedia hovoriť, ale vedia vyjadrovať svoje pocity a myšlienky bez slov, prostredníctvom svojho správania.  Má zmysel sa naučiť ich dešifrovať. Redakcia „Chillin.sk“ vám odhalí význam signálov, ktoré dáva človeku pes.

správanie psa

Správanie psov

 

  • Psí pohľad

 

Keď sa pes prenikavo a uprene pozerá so široko otvorenými očami, až zimomriavky prejdú po tele. Tak ako človek, aj on môže komunikovať pohľadom a vyjadrovať plnú dôveru.

 

  • Upínanie sa k nohe

 

Opierajúc sa o nohy, pes prosí, aby ste ho poláskali. On je závislý na vašej láske a cíti pripútanosť.

správanie psov v rodine

 

  • Spať v posteli

 

Niekedy sa stáva, že keď nie ste doma, pes vlezie do vašej postele. Tak zostáva v kontakte s vami na diaľku, pretože je na mieste, kde radi oddychujete a zanechávate svoj pach.

 

  • Zbieranie darčekov

 

Pes vám môže dať svoje hračky. Divné, prečo, veď sú to jeho veci? Alebo na prechádzke prináša kostičky, drievka, alebo zbytočný odpad.

hodnota správania psov  

Všetko toto sú darčeky. Nechce sa chváliť korisťami, ale preukazuje svoju lásku prostredníctvom ich zdieľania.

 

  • Reagovanie na náladu

 

Za 15 tisíc rokov domestikácie psa, sa naučili pochopiť emocionálny stav človeka. Často, ak sa cítite zle, váš miláčik vás začne otravovať, chce sa hrať, rozmaznávať, hrýzť. Nie , nie je to egoista, ktorý si vyžaduje vašu pozornosť v najnevhodnejšom momente. Všetko chápe a snaží sa odvrátiť vás od vašich žiaľov.

správanie psov s ľuďmi

 

  • Olizovanie majiteľa

 

Ak pes olizuje nohy, poukazuje na vďačnosť a oddanosť. Ak ruky, tak nežnosť. Olizovanie tváre naznačuje o neprítomnosti strachu z trestu.

 

  • Čaká pochvalu

 

Ak niečo urobil, zviera čaká na reakciu na skutok. To sa prejavuje rôznymi spôsobmi. Znamená to však len to, že ste pre neho najdôležitejšou osobou a pes je pripravený opraviť svoje správanie na základe  vášho hodnotenia.

správanie psov na ulici

 

  • Raduje sa pri návrate domov

 

Význam tohto znamenia je očividné: psovi bolo clivo, keď vás nebolo. Možno stojí za to stráviť s ním viac času, prejaviť starostlivosť, nezabudnúť na pohladkanie, aby nepochyboval o tom, že ho potrebujete.

správanie psov v rodine  

 

  • Je stále za pätami

 

Pes vás môže sledovať všade, dokonca aj v kúpeľmi a na toalete. Niekedy nás to dráždi. Áno, tak robia len rozmaznaní domáci miláčikovia, ktorí si myslia, že je im všetko dovolené. Ale je aj pozitívne vysvetlenie. Oni tak vyjadrujú: „Ty si môj najlepší priateľ a musíme všetko robiť spolu“.

 

  • Chúli sa po jedle

 

Proces konzumácie potravy pre zviera je spojený s prežívaním stresu. Je lepšie sa ho nedotýkať v tomto čase a byť zhovievavý k agresívnej ochrane jedla. U psa je inštinkt prežitia, obáva sa, že mu jedlo bude odobraté.

správanie psa

Po jedle sa pes bude chúliť k vám, to nie je prosba o pridanie, ale veľká vďaka a vychovanosť. Aj pes vie byť kultivovaný.

Všetkými týmito spôsobmi oddaní psi preukazujú svoju náklonnosť. Tieto jedinečné zvieratá sa snažia dostať k vám, ako je to možné. Pozrite sa pozorne na ich správanie a zariaďte kontakt s domácim miláčikom.

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s ďalšími milovníkmi zvierat na sociálnych sieťach!

 

foto:takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.
Chod hore