Čo môže byť lepšie ako pirohy? Pirohy s kefírom! Jemné, nadýchané a ľahké…Robíme ich už 10 rokov

Pirohy patria k druhom jedál, ktorým len málokto vie odolať. Svieže cesto s kefírom si získalo svoju popularitu a niet sa čomu čudovať. Je to práve kefír, ktorý dodá celému pokrmu šťavnatosť, nadýchanosť a lahodnosť. Ponúkame vám recept na tie najlepšie pirohy…

Хозяйка месит тесто

Ingrediencie

  • 600 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 125 ml kefíru
  • 125 ml vody
  • 2 PL cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL sušeného droždia

Postup

  1. Vyšľahajte si vajcia s cukrom.

яйца с сахаром

  1. Pridajte do zmesi vodu, kefír, soľ a premiešajte.

доливаем кефир

  1. Zmiešajte si múku s droždím. Potom tieto sypké ingrediencie pridajte do kefírovej zmesi a premiešajte. Vzniknuté cesto by malo byť husté tak, aby v ňom stála lyžica.

тесто

  1. Premiestnite cesto na pracovnú dosku vysypanou múkou a mieste. Na to, aby bolo cesto ešte viac elastickejšie, nechajte ho odstáť 15 minút pod takouto miskou. Cesto je pripravené!

накрыть тесто миской

Výber plnky je len na vás – zemiaky, tvaroh, lekvár či iná. Môžete si ich pripraviť na pare alebo vo vode ako obyčajne. Výsledok bude vynikajúci v oboch prípadoch!

вкусные вареники

zdroj: Chillin.sk – článok je zakázané kopírovať na iné weby, aj české bez písomného súhlasu chillin.sk. Inak vám hrozí trestné oznámenie. 

foto:takprosto.cc