9 produktov, ktoré v žiadnom prípade nemôžete kúpiť v supermarkete, ak sa staráte o svoje zdravie…

 

S príchodom rôznych obchodných reťazcov a supermarketov sa náš život stal oveľa jednoduchším. Teraz už nemusíme vstávať skoro ráno a ponáhľať sa na trh na čerstvú zeleninu, alebo na mäso do mäsiarne. Zdá sa, že supermarket je po ruke … Prečo teda hľadať niečo iné, ak všetko potrebné možno pohodlne kúpiť na jednom mieste? Ale žiaľ ,aj za týmto pohodlím sa skrývajú isté nevýhody.

Keď nakupujeme poľnohospodárske produkty v supermarketoch, nečudujme sa prečo je to pre naše telo nezdravé. Poďme sa pozrieť na to, ktorým potravinám je lepšie sa v supermarkete vyhnúť.

Tovar, ktorý v supermarketoch radšej nekupujte :

  1. O tom, aké škodlivé sú známe „vifonky“ určite viete, na zozname podobných tovarov však nájdeme aj zemiakovú kašu v prášku, sáčkové polievky, bujóny, práškové zmesi na prípravu nápojov a pudingov.

  1. Žiadnou novinkou pre vás nebude to, že lacné mäsové výrobky zo supermarketu v podstate neobsahujú nič užitočné. Namiesto mäsa sú plnené geneticky modifikovanou sójou, tukom a chemikáliami, ktoré robia tieto výrobky chutnými a nájdu si tak svojich spotrebiteľov.

  1. Mliečne výrobky s dlhou trvanlivosťou. Ak ste na regáloch supermarketu našli krabičku mlieka s trvanlivosťou dlhšou ako 1 týždeň, je najlepšie sa jej vyhnúť. To len poukazuje na to, že nič čerstvé vo vnútri nenájdete.
  2. Farebná paprika, ktorá sa predáva celoročne mimo sezóny. Je dokázané, že tento produkt je 100% geneticky modifikovaný.
  3. Ak preferujete aromatizované čaje, radšej si kúpte klasický bylinkový čaj. Pre dosiahnutie ľubovoľnej chuti a vône si ho dotvorte doma pomocou ovocia, bobúľ, bylín a korenín. Zároveň  zminimalizujete negatívny vplyv škodlivých prísad na vaše telo.
  4. Sladké perlivé nápoje – to je nočná mora nielen pre telo, ale pre postavu. Obsahujú obrovské množstvo cukru a vôbec neuhasia váš smäd.
  5. Balené džúsy tiež radšej nechajte na poličke. Nezabudnite, že určite nie sú prírodné a nepatria do detského jedálnička.
  6. Keksy, rolády, sušienky a ostatné dezerty v nablýskanom farebnom obale. Vďaka chemickej úprave cesta vydržia dlho „čerstvé“. 
  7. Veľmi opatrne treba vyberať aj čokoládu. Takmer v 98% prípadov totiž neobsahuje nič užitočné. Prakticky všetka čokoláda obsahuje geneticky modifikované organizmy, umelé prísady, látky zvyšujúce chuť, príchute, emulgátory, farbivá a hlavne veľké množstvo cukru, ktoré má veľmi negatívny vplyv na zdravie a postavu.Pri výbere potravín v supermarketoch buďte opatrní. Starostlivo sledujte zloženie a všímajte si aj dĺžku trvanlivosti. Niekedy je lepšie venovať nákupu viac času, mlieko kúpiť z mliečneho automatu alebo od babičky na trhu a nie v najbližšom supermarkete. Úplnou zárukou čerstvosti, a získaním prospechu z jedla je najlepšie variť doma. Zdieľajte tento užitočný článok so svojimi priateľmi!

 

foto: sovkusom.ru

 

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.
Chod hore