Recept na domáce buchty som zdedila po babke. V jej dedine boli vyhlásené a takto ich pripravíte

рецепты булочек

Vôňa škorice a sladkého pečiva sa šíri po celom dome…Čo vám to pripomína? Domáce buchty! Obľúbené jedlo nielen detí ale aj dospelých. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť vám najlepšie recepty sladkého pečiva, ktorého príprava nezaberie veľa času.

Buchty s jogurtom

  • 350 g polohrubej múky
  • 300 g jogurtu
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 2 ČL cukru
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1,5 ČL soli

Postup

  1. V miske si zmiešajte jogurt a olej do hladkej konzistencie.
  2. Múku, soľ, prášok do pečiva a cukor v jednom celku postupne prisypávajte do jogurtovej zmesi. Vymieste si cesto.
  3. Pracovnú plochu si posypte múkou a položte na ňu dôkladne vymiesené cesto.
  4. Rozdeľte ho na 8-10 rovnakých častí a vyformujte buchty. V prípade, že chcete, aby boli sladké, obaľte ich v cukre a pridajte sušené ovocie alebo vanilku podľa chuti. Ak preferujete slaný variant, pridajte do cesta semienka a bylinky.
  5. Pripravené buchty rozložte na plech s papierom na pečenie a pečte 20-25 minút pri teplote 210-220 stupňoch, kým nie sú hotové.
  6. Buchtičky by mali byť nadýchané, zlatistej farby hotové na konzumáciu!

рецепты домашних булочек

Buchty s kefírom a maslom

  • 400 g polohrubej múky
  • 100 g cukru
  • 250 ml kefíru
  • 175 g masla izbovej teploty
  • 3/4 ČL soli
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sódy

Postup

  1. Preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ a sódu zmiešajte v menšej miske.
  2. Pomocou vidličky si roztlačte maslo, pridajte kefír a premiešajte, kým nedostanete jednotnú konzistenciu.
  3. Všetko spojte, vymieste si cesto a rozdeľte ho na dve časti. Pomocou hrnčeka si z polovice cesta vytvorte 6 ks buchiet. To isté urobte aj s druhou polovicou cesta.
  4. Pečte 20 minút v rúre predhriatej na 220 stupňov až dovtedy, kým nezískajú červenkasté zafarbenie.
  5. Hotové buchty môžete potrieť kefírom a posypať cukrom.

булочки на кефире

Kvasinkové buchty

  • 20-25 PL preosiatej hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 63 ml rastlinného oleja
  • 125 ml vody
  • 1,5 ČL sušeného droždia.
  • Cukor, soľ podľa chuti

Postup

  1. Zmiešajte si droždie s vodou a pridajte do zmesi 2 PL múky. Nechajte odstáť na teplom mieste, aby nakysla.
  2. V miske si zmiešajte mlieko, olej, pridajte kvasnicovú zmes, cukor a soľ. Dôkladne premiešajte a pridávaním múky si zamieste cesto.
  3. Rozdeľte si cesto na menšie guľôčky, vytvorte z nich hrubšie placky a poukladajte na plech. Po celej šírke urobte nožom na každej z nich menší rez a nechajte odstáť 5 minút.
  4. Vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte 12-15 minút.
  5. Upečené pečivo musí byť rýchlo navlhčené studenou vodou a prikryté utierkou. Môžete ich posypať škoricou alebo cukrom, prípadne bylinkami.

булочки на дрожжах

Buchty s cukrom

  • 960 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 500 ml mlieka
  • 190 ml roztopeného masla
  • 55 g cukru
  • 0,5 ČL soli
  • 1 PL prášku do pečiva

Postup

  1. Zmiešajte si múku, soľ, cukor a prášok do pečiva. Uprostred si vytvorte jamku, kde vylejete maslo a všetko dôkladne premiešajte.
  2. Taktiež si vymixujte 3 vajcia s mliekom, pridajte to do zmesi s múkou a premiešajte. Zamieste si cesto.
  3. Pracovnú plochu si posypte múkou a pripravené cesto vyvaľkajte na hrúbku 2,5 cm. Pomocou formičiek alebo pohára si vytvorte buchty.
  4. Zvyšné vajíčko si vymiešajte a potrite ním buchty. Potom ich môžete posypať cukrom.
  5. V rúre predhriatej na 240 stupňov ich nechajte piecť po dobi 12-15 minút.
  6. Hotové buchty dajte vychladiť na rošte a môžete servírovať!

булочки с сахаром

S takými rýchlymi a jednoduchými receptami si aj najzaneprázdnejšie gazdinky v domácnosti nájdu čas pre seba pretože to netrvá dlho. Vychutnajte si s rodinou čerstvo upečené domáce koláče!

prečítaj si aj: TIETO ZEMIAKY V ŠUPKE ZAPEČENÉ V RÚRE VÁS PRESLÁVIA PO CELOM MESTE. ICH CHUŤ JE NESKUTOČNÁ

zdroj: Chillin.sk – článok je zakázané kopírovať na iné weby, aj české bez písomného súhlasu chillin.sk. Inak vám hrozí trestné oznámenie. 

foto:takprosto.cc