S týmto receptom sa stanete kráľovnou kuchyne. Karfiól v rúre robím už 15 rokov a chutí vždy

Запеченная цветная капуста

Ak si dávate pozor na svoju líniu a chcete si pochutnať na niečom dobrom, venujte pozornosť nasledujúcemu receptu na pečený karfiol. Tento pokrm ocenia aj všetci priaznivci zdravého životného štýlu.

Karfiol je zdrojom vitamínov skupiny B, vitamínov C, A, K, PP, H (biotín), U (metionin) a ďalších. Čo je najdôležitejšie – obsahuje 300 kcal na 100 g!

Ingrediencie

  • 600 g karfiolu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 20 g tvrdého syru
  • 1 cibuľa
  • 50 g strúhanky
  • 3 ČL olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Rozohrejte si rúru na 220 stupňov.
  2. Umyte si karfiol a rozdeľte ho menšie kúsky. Poukladajte ich na plech a polejte olivovým olejom. Osoľte, okoreňte a vložte do rúry, kde to necháte piecť 20 minút. Každých 5 minút rúru otvorte a karfiol premiešajte.
  3. Následne si cibuľu a cesnak nakrájajte najemno a kým sa kapusta zapeká, osmažte si tieto dve ingrediencie na panvici. Potom k nim pridajte strúhanku, znížte oheň na minimum a je to.
  4. Odstráňte panvicu z ohňa, kým vychladne, pridajte do zmesi nastrúhaný syr a mletý kôpor.
  5. Túto zmes vysypte na pripravený karfiol a rýchlo premiešajte.

Tento variant je vhodný aj ako príloha k mäsu alebo do šalátov. Upustite uzdu fantázii a pripravte si karfiol už na najbližší obed či večeru!

zdroj: Chillin.sk – článok je zakázané kopírovať na iné weby a aj české bez písomného súhlasu chillin.sk. Inak vám hrozí trestné oznámenie. 

 

Chod hore