Vzala si starú utierku, lepidlo a svoj starý radiátor premenila na umelecké dielo. Okamžite to chcela aj susedka

Včera večer som si zabehla k susedke požičať bobkový list do polievky, ale napokon sme sa zahovorili a zostala som u nej aj na čaj s koláčom. Keď sme sa z kuchyne premiestnili do obývačky zostala som v nemom úžase. Kto by si bol kedy pomyslel, že dominantných prvkom miestnosti budú radiátory? Proste som od obdivu nemohla od nich odtrhnúť oči.

Toto leto Albína s rodinou doma prerábali, ale na nový radiátor im nezostalo peňazí a tie staré boli v už naozaj zlom stave, dokonca hrdzavé. Ale to čo som včera u svojej susedky videla, je hodné všetkej chvály!

декор батареи своими руками

Dekorácia radiátora

Existuje veľmi zaujímavý a úplne jednoduchý spôsob ako svoj radiátor urobiť krásnym. Jedná sa o zdobenie s pomocou techniky „decoupage“. A nepotrebujete na to ani talent – potrebujete len presnosť a správny výber materiálov.

Moderní kreatívni ľudia môžu svojimi zlatými rukami zmeniť aj tú najobyčajnejšiu a ničím nezaujímavú vec na krásny a originálny doplnok interiéru.

декор батареи в детской

Redakcia „Tak jednoducho!“ pre vás pripravila rýchly a jednoduchý návod na to, ako zmeniť výzor vášho radiátora a urobiť z neho štýlové umelecké dielo a to len s pomocou techniky „decoupage“.

BUDETE POTREBOVAť

  • brúsny papier
  • matný biely smalt
  • ryžový papier / obrúsok so vzorom
  • PVA lepidlo
  • štetec
  • akrylové farby
  • teplu odolný lak

POSTUP

  1. S pomocou čistiacich prostriedkov poriadne umyte radiátor. Potom zoberte brúsny papier a odstráňte všetky drsné miesta. Radiátor by mal byť úplne hladký. Znova ho umyte čistiacimi prostriedkami a vysušte uterákom.декор батареи под камин
  2. Pripravte si obrúsky so vzorom, ktorý chcete použiť. Lepšie urobíte ak použijete väčšie obrúsky, aby ste výsledok nemuseli domaľovávať, keď sa vám náhodou stane, že vám obrúsky nevydajú na celú dĺžku radiátora.декор батареи салфетками
  3. Aby ste radiátor pripravili na „decoupage“ musíte ho najskôr namaľovať bielou farbou. Hlavne nezabúdajte, že farba bude schnúť minimálne 24 hodín!
    Potom ako farba uschla, môžete lepiť obrázok. Dopredu si narežte obrúsky tak, aby každá časť radiátora mala svoju vlastnú časť obrázku. Prvú časť priložte na radiátor a naneste na ňu vrstvu lepidla. Zopakujte so všetkými zvyšnými časťami.декор батареи отопления своими руками
  4. Vzor vyhlaďte štetcom a potom farbami domaľujte aj tie časti, na ktoré nevydali obrúsky.декор батареи в комнате
  5. Aby vám váš výtvor vydržal dlho, zafixujte ho teplu odolným lakom v dvoch vrstvách.стильный декор батареи

Namiesto ryžového papiera môžete použiť aj obrúsky so vzorom, z ktorých však budete potrebovať len vrchnú vrstvu. Pripravili sme pre vás menšiu galériu nápadov na inšpiráciu.

  1. декор батареи в спальне
  2. декор батареи в ванной
  3. декор батареи
  4. декор батареи на кухне
  5. декор чугунной батареи
  6. декор старой батареи
  7. декор чугунной батареи своими руками
  8. декупаж батареи

RADA REDAKCIE

Napokon vám tiež odporúčame, aby ste sa zoznámili so zaujímavým nápadom „decoupage“ nábytku s pomocou záclon a striekacej farby. Retro štýl je teraz v móde, preto vám toto riešenie pomôže nielen obnoviť nábytok doma či na chate, ale mu aj dodať elegantný výzor.

Len sa pozrite aké krásne, neobyčajné a elegantné sú radiátory po použití techniky „decoupage“. Izbe dokonca dodajú inú veselú atmosféru. V takomto novom šate vyzerajú impozantne a zároveň vám dodávajú pocit pohody. A týmto spôsobom môžete dekorovať aj iné staré veci vo vašom dome.

Podeľte sa s týmto zaujímavým článkom so svojimi priateľmi, určite vám za to budú vďační.

foto: takprosto.cc

zdroj: Obsah stránky podlieha ochrane autorských práv. Kopírovanie článkov na Slovenské alebo České stránky alebo ich častí bez súhlasu prevádzkovateľa je zakázané.

Chod hore