10 strašných návykov, ktoré môžu skaziť váš vzhľad! Zastavte to okamžite!

 

Viete, že zvyčajné veci, ktoré robíte každý deň alebo naopak zabudnete, výrazne ovplyvňujú váš vonkajší vzhľad? Často ľudia odpisujú zlý vzhľad z dôvodu veku, vplyv ekológie alebo stresu. Najčastejšie zlé návyky vážne ovplyvňujú vašu krásu. Špecialisti nazvali 10 vecí, ktoré negatívne ovplyvňujú vzhľad.

Návyky, ktorých je potrebné zbaviť sa

 

  • Dlhé prechádzky bez slnečného krému

 

Používanie opaľovacích krémov by malo byť súčasťou vášho každodenného života. Ultrafialové lúče slnka môžu spôsobiť predčasné vrásky a tmavé škvrny. Lekári odporúčajú ľuďom, bez ohľadu na to, aký typ pokožky majú, predtým, než odídu, aby použili krémy s UV filtrom.

opaľovací krém  

 

  • Fajčenie

 

Fajčenie znižuje tok krvi v pokožke a môže to viesť k predčasnému starnutiu. Štúdie ukázali, že vrásky sú častejšie u fajčiarok, ako u mužov, ktorí fajčia.

 

  • Spánok s make-upom

 

Niekedy sa stáva, že na odstránenie make-up pred spaním jednoducho nemáte čas a energiu. Ak sa to stáva opakovane, potom sa vaše póry môžu upchať a kvôli tomu sa objavia komedóny.

spať s make-up  

 

  • Alkohol

 

Nadmerné užívanie alkoholu má nepriaznivý vplyv na pokožku, pretože spôsobuje jej dehydratáciu. Alkohol tiež rozširuje krvné cievy, čo vedie k vytvoreniu cievnej siete na lícach a nose.

 

  • Používanie špinavých aplikátorov na make-up

 

Pravidelne umývajte príslušenstvo na make-up: kefy, špongie, hubky. Príčinou vyrážok, alergií alebo akné na pokožke môže byť prach a odumreté bunky kože, ktoré sa hromadia na aplikátoroch.

kefy na make-up  

 

  • Návšteva solária

 

Nielen prechádzky pod aktívnym slnečným svetlom sú nebezpečné pre pokožku, ale aj UV žiarenie v soláriu. Tento spôsob získania opálení môže spôsobiť dehydratáciu kože, skoré vrásky a existuje veľké riziko vzniku melanómu (rakoviny kože).

 

  • Zvyk hrýzť si nechty

 

Toto zamestnanie nielen kazí váš vzhľad, takže vaše ruky nie sú dobre upravované, ale tiež negatívne ovplyvňuje vaše zdravie. Keď si umyjete ruky, nie je možné umyť všetky baktérie, väčšina z nich zostáva pod nechtami. Ak sa pustite do nechtov, potom sa mikróby ľahko dostanú do tela. Predpokladá sa, že každý zvyk sa vytvorí za 21 dní. Ak sa chcete zbaviť spôsobu hryzenia nechtov, skúste tak počas 3 týždňov natierať si nechty korením, alebo horčicou.

zvyk hojdať nechty  

 

  • Odstraňovanie akné

 

Pri vytláčaní akné rozširujete baktérie a riskujete infekciu. Akné zmiznú samy o sebe, stačí nájsť správnu starostlivosť o pleť.

 

  • Diéty

 

Diéty majú negatívny vplyv na vzhľad akéhokoľvek človeka. Vďaka tomu sa metabolizmus spomaľuje, svaly oslabujú a vaše telo tiež stráca životne dôležité minerály a vitamíny. Ak chcete schudnúť, prejdite na zdravú výživu a na cvičenia.

diéta  

 

  • Nedostatok spánku

 

Ak spíte menej ako 8 hodín denne, potom telo zvyšuje produkciu stresových hormónov. Znižuje sa množstvo kolagénu, ktoré potrebuje koža. Takže, keď trpíte nedostatkom nedostatok spánku, koncentrácia a energia sú stratené, začínajú psychologické problémy a metabolizmus sa spomaľuje.

Zbavte sa zlých návykov, ktoré negatívne ovplyvňujú váš vzhľad. Namiesto toho pridajte niekoľko užitočných. Napríklad piť pohár vody s citrónom každé ráno na prázdny žalúdok alebo prejsť denne 4 km pešo.

Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi, možno niektorí z nich majú rovnaké návyky a nevenujú im pozornosť.

Chod hore