4-ročný chlapček ležiaci v nemocnici dal svojej rovesníčke sľub. Po sedemnástich rokoch ich rodiny ostali v šoku.

V roku 1995 mali Cameron a Emily 4 roky. Ich prvé stretnutie bolo v nemocnici kde boli hospitalizovaní v jednej z najlepších nemocníc v krajine pre ich vrodenú vadu.

Faktom je, že Cameron aj Emily od prvých dní života trpeli extrofiou močového mechúra. Pri tejto vývojovej vade nie je orgán vo vnútri, ale mimo tela. Po celom svete sa pacienti s takouto poruchou liečia vo veľkých klinikách, ktorých personál má bohaté skúsenosti.

Dnes už dospelí Cameron a Emily často spomínajú na Dr. Roberta Jeffa. Zoznámili sa totiž počas liečenia pod dohľadom tohto špecialistu. Dr. Jeff už vtedy dúfal nielen v ich zdravie, ale aj spoločnú budúcnosť!

Ešte v nemocnici sa deti trpiace rovnakým zdravotným problémom veľmi skamarátili. Malý Cameron svojej kamarátke sľúbil, že ich cesty sa nikdy nerozdelia. Málo ktorý takýto sľub by prešiel skúškou času. Ale sľub tohto páru je skutočnou výnimkou!

Cameron a Emily študovali v rôznych školách, ďaleko vzdialení od seba, ale sviatky vždy trávili spolu. Ako rástli, ich priateľstvo sa upevňovalo a časom sa rozrástlo na niečo väčšie. Hoci rodičia veľmi vzťahu na diaľku neverili, 21. novembra 2012 však Cameron pokľakol a Emily požiadal o ruku!

Ešte ďalšie tri roky nosili budúci manželia status snúbenci. Najprv chceli dokončiť školu, až potom vykročiť do spoločného života. A tak v roku 2015 mali Cameron a Emily svoju svadbu snov.

Mladomanželia začali žiť vo svojom novom dome, o ktorom už roky snívali. O rok neskôr, v roku 2016, už Emily a Cameron čakali svoje prvé vytúžené dieťatko. Ale po prvých vyšetreniach prišli prvé napäté chvíle …

Hoci Cameron a Emily už dávno zabudli na svoje vrodené choroby, šance na dedenie však zostali. Podľa lekárov pravdepodobnosť narodenia sa dieťaťa s extrofiou močového mechúra od rodičov, ktorí trpia rovnakou chorobou, je až 1:70!

Keď sa ukázalo, že Emily čaká dievčatko, trochu im odľahlo. Štatistiky uvádzajú, že pravdepodobnosť u chlapca s extrofiou je 3 krát vyššia ako u dievčaťa. Neskôr lekári konečne ubezpečili budúcich rodičov. Ultrazvuk ukázal, že dieťa nemá žiadnu extrofiu.

Tehotenstvo prebehlo bez komplikácií a v 38. týždni Emily porodila cisárskym rezom. Lekári sa nemýlili, dievčatko bolo úplne zdravé a veľmi aktívne. Mladý pár bol od radosti v siedmom nebi!

Niekedy Emily často myslela na to, prečo sa práve ona narodila s vrodenou vadou. Dnes už len dodáva, že už to vie, a že je skutočne šťastná!

Extrofia bola ťažkou skúškou, ale práve vďaka nej žena stretla lásku svojho života a narodila sa im krásna dcéra. Za iných okolností by sa Cameron a Emily asi nestretli. Niet divu, veď nikdy nevieme, aký osud nás čaká.

Čo si o tom myslíte vy?

Zdroj foto: videoboom.cc

Chod hore