Bravčový bôčik v náleve skvelo chutí a pomôže vášmu zdraviu! Príprava je tak jednoduchá, varenie trá len 5 minút

Bravčový tuk je hrubá vrstva podkožného tuku, kde sa akumulujú biologicky aktívne látky, vitamíny a antioxidanty rozpustné v tukoch. Slanina obsahuje okrem vitamínov A, D, E, aj karotén a kyselinu arachidónovú. Pomáha telu bojovať proti vírusom a posilňuje imunitný systém. To je presne to, čo je absolútne nevyhnutné počas chrípkového obdobia.

сало

Ponúkame vám skvelý recept na nakladanú bôčik. Môžete ho uchovávať v nádobách na to určených alebo si ho dopriať okamžite. Rýchlo a chutne!

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového bôčiku
  • 1 l vody
  • 5 bobkových listov
  • 1 hlávka cesnaku
  • 4 PL soli
  • Čierne korenie
  • Mletá červená paprika podľa chuti

Postup

  1. Na každý kilogram bôčiku použite 1 liter vody. Vodu v hrnci postavte ju na plameň, osoľte a okoreňte.

вода

  1. Kým sa varí rôsol, pripravte si mäso. Umyte ju a pomocou noža z nej odstráňte kožu (voliteľné).

шкурка

  1. Takto čistený bôčik si nakrájajte na menšie kúsky.

нарезаем

  1. Keď sa soľ vo vode roztopí, vložte do nej bôčik.

сало в рассоле

  1. Prikryte a priveďte k varu.

дводим до кипения

  1. Hneď ako slanina začne vrieť, odstráňte penu, stiahnite oheň a varte presne 5 minút.

накипь

  1. Keď sa prevarí, pridajte k nej pretlačený cesnak.

чеснок

  1. Prikryte ju a položte na chladné miesto po dobu 12 hodín.

сало

Takto pripravenú slaninu môžete skladovať v mrazničke alebo si z nej dopriať hneď na večeru. Slanina je chutná, koža mäkká a všetko je pripravené na konzumáciu. Môžete si ju posypať paprikou, čiernym korením a sušenými bylinkami – výber je na vás.

zdroj foto: takprosto.cc