Liečivé schopnosti mačiek! Stačí ich len položiť na správne miesto … a stane sa malý zázrak

V súčasnosti sme neustále vystavovaní stresu a napätiu. Niekedy nám chýba len pohodlie, teplo a pokoj. A čo môže byť prítulnejšie ako mäkučká mačka? Okrem toho že sú milé, sú schopné vyliečiť množstvo chorôb.

Redakcia Chillin vám v tomto článku prezradí, na aké miesta priložiť obľúbeného domáceho miláčika aby ste sa zbavili chorôb a problémov.

Ako liečia mačky

Blahodarné účinky mačiek na zdravie človeka, to je už dávno dokázaný fakt. Ich mňaukanie a teplo, ktorým nás zohrievajú, eliminuje stres a únavu, dodáva pocit pohodlia a pokoja, to nám dávajú mačky každý deň. A keď sme chorí, všemožne sa nám snažia pomôcť. Mačky, ktoré liečia ľudí nie sú nezvyčajné. Líhajú si na boľavé miesta a zbavujú ich bolesti.

Mačkám je často vytýkané, že nemajú rady svojich pánov. Existuje však veľa prípadov, kedy mačky liečia na úkor svojho zdravia. Takto to bolo aj s mačkou, ktorej pán dostal rakovinu. Pokúšala sa ho vyliečiť, ale nakoniec ona sama dostala rakovinu a jej majiteľ sa zotavil. Posúďte sami, nie je to prejav oddanosti a lásky?

Mačky odoberajú od ľudí negatívnu energiu, čím im pomáhajú sa zbaviť chorôb. V skutočnosti mačku nemusíte nútiť, len ju zodvihnite a pohladkajte. Zvyčajne sami prichádzajú ku svojim majiteľom a líhajú si na boľavé miesta, po nasýtení energiou odídu. Pozrime sa, aké choroby môžu naše kamarátky vyliečiť.

1.Kardiovaskulárny systém

Existuje veľa príbehov o tom, ako mačky zachránili svojich majiteľov pred infarktom. U pacientov, u ktorých došlo k záchvatu, sa tlak a pulz normalizujú pri niekoľkominútovom hladkaní mačky. Aj pritúlenie sa k mačke znižuje krvný tlak u pacientov s hypertenziou. Zvlášť dobré túto úlohu zvládajú dlhosrsté mačky.

2. Tráviaca sústava

Hladkanie mačiek je tiež užitočné pre tráviaci systém. Krátkosrsté mačky liečia ochorenia tráviaceho traktu a močovej sústavy oveľa lepšie ako iné plemená.

3. Nervový systém 

Mačky sú tiež vynikajúci psychoterapeuti a neuropatológovia. Sú schopné zmierniť únavu, stres a migrénu, a to predovšetkým dlhosrsté mačky.

Tieto našuchorené liečiteľky sa objavujú aj v oblasti psychoterapie. Pacientov, ktorí trpia duševnými poruchami, mačky nedráždia ale upokojujú ich. Jednoduché a nenápadné maznanie mačky môže pomôcť pri nervozite. A aby ste sa zbavili depresie, stačí hrať s mačkou minimálne 20 minút denne.

Mačky sú aj úžasní poslucháči. Mnoho ľudí sa zhovára so svojimi mačkami, čo pomáha vyrovnať sa s rôznymi problémami. Navyše je oveľa jednoduchšie vyliať si dušu mačke, lebo tá vaše tajomstvá neprezradí.

4. Nespavosť

Nespavosť veľmi často pochádza zo stresu a nadmerného podráždenia. Pred užitím sedatív alebo liekov na spanie sa pokúste uzdraviť pomocou mačky. Priložte si mačku na čelo najmenej na 5 minút. Ešte lepšie je ľahnúť si so svojím miláčikom. Ochráni váš spánok, zbaví negatívnej energie a zlých myšlienok.

5.Imunitný systém

Mačacie mňaukanie môže zlepšiť imunitný systém. Prebieha pri frekvencii 4-16 Hz, vďaka čomu má pozitívny účinok na náš imunitný systém.

6. Kosti a kĺby

Vedci predpokladajú, že mňaukanie mačiek sa svojim účinkom podobá ultrazvukovému ošetreniu. Vďaka tomu možno urýchliť hojenie rán a tiež zlepšiť rast a pevnosť kostí. Perzské mačky pomáhajú zmierniť bolesť kĺbov pri artritíde. Mňaukajúca mačka je najlepšou prevenciou osteochondrózy a osteoporózy u starších pacientov.

7. Dlhovekosť

Mačky majú pozitívny vplyv na dĺžku života svojich majiteľov. Štúdie ústavu gerontológie dokazujú, že majitelia mačiek žijú o 5-10 rokov dlhšie v porovnaní s ľuďmi, ktorí tieto domáce zvieratká nemajú. Tlak u týchto ľudí je stabilnejší a hladina cholesterolu v krvi je oveľa nižšia.

Tu je už sedem dôvodov, prečo mať mačku a venovať jej viac času. Sú to atraktívne a roztomilé bytosti, ktoré môžu do vášho života priniesť pohodlie a teplo. Možno niekedy neprejavujú lásku tak, ako by sme očakávali, ale sú schopné nám pomôcť, čím dokazujú svoju oddanosť.

Čo si o tom myslíte? Nechajte nám komentár.

Zdroj: takprosto.cc

Chod hore