Prešovský poctivý recept na plnené mäsové závitky. Tajomstvo ich chuti je len v jednej drobnosti

Existujú potraviny, z ktorých aj najobyčajnejšie jedlo bude chutiť ako kulinárske veľdielo. Jedným z týchto výrobkov je bravčové mäso. Stačí, ak ho naplníte pomarančom alebo slivkami a chutné mäso bude ešte šťavnatejšie a lahodnejšie ako kedykoľvek predtým. Zemiaky, cestoviny a huby v kombinácii so sladko-kyslou omáčkou urobia z mäsa hviezdu (nielen) nedeľňajšieho obedu.

Aj napriek tomu, že rolky z bravčového mäsa plneného uhorkou a syrom sú o niečo skromnejším variantom ako vyššie uvedené možnosti, na ich chuti to nič neuberá. Navyše, každý sa poteší, keď pripraví skvelé jedlo bez toho, aby musel v kuchyni stráviť celé doobedie. Ak hľadáte všetky tieto atribúty receptu, s radosťou vám jeden taký ponúkame!

Ingrediencie

  • 500 g bravčového mäsa
  • 100-130 g tvrdého syra
  • 2-3 ks kyslých uhoriek
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • Čierne mleté korenie
  • Soľ

Postup

  1. Mäso si umyte, osušte a nakrájajte na tenšie plátky.
  2. Následne si na kúsky mäsa dajte potravinovú fóliu a naklepte ich.
  3. Okoreňte ho a polejte citrónovou šťavou. Vložte ho do nádoby a nechajte marinovať cca 30 minút.
  4. Každú uhorku si nakrájajte na 4 kúsky a syr narežte na menšie prúžky.
  5. Teraz si mäso osoľte a opäť okoreňte.

пальчики из свинины

  1. Vezmite si kus mäsa, rozložte si ho na pracovnej doske a vložte do neho 1 kúsok uhorky a 1 kúsok syra.
  2. Zrolujte a vytvorte si závitok. Spevnite ho nitkami alebo špáradlom.

пальчики из свинины

  1. Rozohrejte si olej na panvici a všetky závitky osmažte z oboch strán.

пальчики из свинины

  1. Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Osmažené mäsové závitky premiestnite do pekáča a vložte do rúry na ďalších 12 minút.

пальчики из свинины

Hor sa do prípravy!

zdroj:sovkusom.ru