Táto hrozná tradícia je stará 1000 rokov! 20 šokujúcich fotografií čínskych „lotosových nôh“.

 

Stále sú nažive tie čínske ženy, ktoré zažili tisícročnú tradíciu obväzovania nohy, ktorá teraz vyzerá ako výsmech prirodzenej ženskej krásy. Napriek tomu obyvateľky Nebeskej ríše už viac ako desať storočí boli rukojemníkmi osobitných pravidiel, ktoré doslova znehodnotili ich nohy. Naša história je práve o tom.

Existuje legenda, že jedna dvorná dáma s menom Yu, známa svojou milosťou a zručnosťou na tanec, si raz objednala topánky, ktoré vyzerali ako zlaté lotosové kvety. Boli tak malé, že si ich nemohla obuť na nohy, aby si ich obula, musela si nohy obviazať a tak tancovala. A toto sa stalo legendárnou. To bol začiatok tradície zmenšovania nôh.

Je známe, že počiatky obväzovania sa datujú do čínskej antiky,a vrátili sa v dvadsiatom storočí. Práve vtedy začali dievčatám vo veku 4-5 rokov deformovať nohy, takže do desiatich rokov dostali takzvanú lotosovú nohu. Dokonca aj neskôr sa dievčatá začali učiť správnu „dospelú“ chôdzu a po tom boli pripravené na sobáš. Mimochodom, milovanie v Číne bolo nazvané „prechádzka medzi zlatými lotosmi“.

Bandáž nohy sa nakoniec stala súčasťou vedomia a masovej kultúry. Pred uzavretím manželstva sa rodičia vždy zaujímali predovšetkým o veľkosť nohy budúcej nevesty a potom všetky ostatné. A matky mladých dievčat si pritiahli príjemné vyhliadky na úspešné manželstvo a sprísnili obväzy.

Možno, že pre Európana je ťažké to pochopiť, no také nohy sa stali pýchou nielen dievčat, ale aj sexuálneho predmetu pre mužov. Existujú povesti, že dokonca aj prchavý pohľad na ne môže vyvolať veľké vzrušenie. Rovnaké sexuálne fantázie pre čínskych mužov bolo vyzúvanie zbavené takej nohy.

Sexuálnosť „lotosových“ nôh možno vysvetliť len vizuálnym zákazom. Odstránenie obväzov a obkladov sa uskutočnilo v najprísnejšom utajení a takéto postupy sa mohli vyskytnúť iba raz ročne. Potom sa použil kamenec a parfuméria. V skutočnosti to bol proces postupnej mumifikácie …

Mužom bolo zakázané pozerať sa na holé „lotosové nohy“, žena, ktorej nohy neúmyselne videli, mohla zomrieť od hanby. V každom prípade by potenciálny obdivovateľ, s najväčšou pravdepodobnosťou, bol sklamaný: jej nohy boli hnisavé, krvácajúce a neustále choré. Áno, a ich zápach tiež nebol príjemný.

Ako už viete, miniatúra nohy bola dosiahnutá v dôsledku jej vážnej traumy. V dôsledku toho sa ženy stali kalikami, ktoré sa nemohli pohybovať nezávisle a dokonca aj stáť. Prepravovali sa na vozíkov, nosidlách, alebo silné slúžky ich nosili na svojich ramenách ako deti. Ak sa dievčatá pokúšali chodiť samé, potom boli z oboch strán podoprené.

Ako vidíte, čínske ženy museli draho platiť za krásu: majiteľky ideálnych nôh boli odsúdené na fyzické utrpenie a nepohodlie. Avšak niektoré ženy to neodradilo, aby získali malú nohu, dávali si lámať kosti.

To je moc tradície! Možno až teraz čínske ženy môžu pokojne dýchať. Možno vás to prekvapí, ale parížski dizajnéri, ktorí vynašli topánky s vysokými podpätkami, označovali ich ako „čínske topánky“. Úbohé ženy! Čo len oni musia vydržať! Kým budete hľadať podobné topánky, zdieľajte tento príspevok s ostatnými.

Chod hore