Kompletný obed z jednej zapekacej misy. Chrumkavé zemiaky s mäsom a pekinskou kapustou sú báječné

Ingrediencie:

1 1/2 kg zemiakov
20 dkg cibule
4 lyžice oleja
50 dkg mletého mäsa
cca 80 dkg pekinskej kapusty
40 dkg paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
3 strúčiky cesnaku
paprika ostrá mletá
mletá rasca
majorán
soľ
čierne korenie
Dobrovoľné:
1 lyžica oleja
1 lyžica masla
kôpor

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a hodíme do osolenej vody. Privedieme do varu a varíme 15 minút. Následne zemiaky scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na prúžky.

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky. Pekinskú kapustu umyjeme, osušíme a nakrájame. Paradajky sparíme, zbavíme ich šupky a nakrájame na kocky. Cesnak ošúpeme a rozpučíme. Na rozohriatom oleji podusíme cibuľu do sklovita a pridáme mleté mäso, pekinskú kapustu, paradajky, paradajkový pretlak a cesnak.

Všetko spolu premiešame a varíme asi 15 minút. Na záver pridáme štipku mletej ostrej papriky, mletej rasce a majoránu. Ochutíme soľou a čiernym korením. Necháme vychladnúť.

Zapekaciu misku potrieme olejom a vložíme do nej polovicu zemiakov, kapustovú zmes a potom zvyšné zemiaky. Na vrch položíme plátky masla a prikryjeme pokrývkou.  Pečieme v rúre okolo 20 minút na teplote 180 °C.

Pred podávaním môžeme posypať kôprom.

Uvedené suroviny vystačia na 6 porcií.

Dobrú chuť!

Zdroj: smaczny.pl