Najrýchlejšie „Tiramisu“ poháre pre návštevy: Chutí lepšie ako iné zložitejšie recepty a stojí pár eur

Tiramisu je taliansky viacvrstvový dezert, ktorý sa skladá zo syra mascarpone, kávy (zvyčajne espresso), slepačích vajec, cukru, piškót a alkoholu.

Hovorí sa, že ak ste v Taliansku neochutnali tiramisu, ako by ste tam ani neboli. Názov dezertu v doslovnom preklade znamená „Vznášam sa“. Ak teda chcete, aby vás chuťové bunky nadnášali s týmto sladkým pokušením, vyskúšajte si pripraviť nasledujúci recept. Vaša rodina vám za to určite poďakuje expresným skonzumovaním celého dezertu!

десерт

Klasická výroba tejto lahôdky je trochu náročná a vyžaduje si skúsenosti, mnoho poznatkov a pomerne drahé ingrediencie. Preto vám navrhujeme, aby ste sa tým nezaťažovali a pripravili si jednoduchšiu, no i nič menej chutnejšiu verziu z bežne dostupných a cenovo výhodných produktov.

тирамису

Potrebujete

  • 200 g akýchkoľvek piškót (najlepšie podlhovastých)
  • 200 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 100 g smotany
  • 50 g cukru
  • 1 šálka kávy
  • 1 pohárik krémového likéru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • kakao alebo nastrúhaná čokoláda podla chuti

Postup

  1. tvaroh, smotanu, obyčajný a vanilkový cukor si dôkladne vymiešajte do jednotnej konzistencie.крем
  2. Uvarte si šálku silnej kávy – bez cukru. Po tom, ako sa káva vychladí, pridajte do nej likér napr. Baileys alebo Amaretto. V krajnej situácii môžete použiť aj koňak.кофе
  3. Piškóty namočte na 5 sekúnd do zmesi kávy a likéru.печенье и кофе
  4. Následne si dezertné misky alebo poháre striedavo navrstvite piškótami a krémom.выкладываем слои
  5. Zvyšky krému stojí za to vyjesť, dokonca aj v prípade, ak by ste ho mali vyjedať pomocou prstov.
  6. Takto pripravený dezert tiramisu vložte do chladničky najmenej na 3 hodiny, najlepšie na celú noc. Počas tejto doby sa v dezerte prepoja všetky chute a vám už len ostane úloha ozdobiť hornú vrstvu kakaovým práškom alebo tmavou čokoládou. Prajeme vám dobrú chuť!

Dúfame, že ten, kto vynašiel tento dezert, získal Nobelovu cenu vo varení. Vynikajúci a rafinovaný dezert, ktorého chuť vás určite povznesie. Pre túto vlastnosť ho niektorí ľudia považujú za afrodiziakum a radia, aby sa konzumoval najmä vtedy, ak idete na rande so svojou polovičkou.

Možno, že tento čarovný účinok tiramisu je spôsobený kombináciou kávy a čokolády. Avšak s najväčšou pravdepodobnosťou je čaro v tom, že samotný dezert pochádza z krajiny, kde sa do všetkého, čo robíte dáva veľa lásky a vzduch, ktorý pri príprave dýchate, je naplnený romantikou. Nečakajte už na nič a pustite sa do výroby tohto nepečeného dezertu!

zdroj:chillin.sk/takprosto.cc

Chod hore