Pred varením si zemiaky dávam vždy do mrazničky…Tajomstvo, ktoré robí jedlo jedinečným!

Chrumkavé zvonku a neuveriteľne jemné zvnútra – takto chutia zemiaky pripravené podľa nasledujúceho receptu. Šéfkuchári sa zhodli na jednom: po zmrazení je chuť zemiakov omnoho lahodnejšia ako pri bežnej príprave! Pre ešte lepšiu chuť k ním môžete pridať trochu čerstvého cesnaku, maslo a rozmarín.

отмороженный картофель

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • ½ ČL soli

Postup

  1. Vezmite si zemiaky, zbavte ich šupky a dôkladne ich umyte pod prúdom vody.отмороженный картофель
  2. Nalejte si vodu do hrnca a nechajte ju zovrieť. Vložte do nej zemiaky a nechajte druhýkrát zovrieť – cca 6 až 8 minút. Potom nechajte zemiaky vychladnúť.отмороженный картофель
  3. Ostrým nožom urobte na každom zemiaku malé priečne zárezy.отмороженный картофель
  4. Takto pripravené zemiaky zabaľte do potravinovej fólie alebo do igelitového sáčka. Vložte ich do mrazničky na 1 hodinu.отмороженный картофель
  5. Po uplynutí času ich vyberte a umiestnite na panvicu alebo hlbokého plechu na pečenie. Prilejte k ním olej a vymastite ich zo všetkých strán.отмороженный картофель
  6. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 30-40 minút, kým zemiaky nezískajú peknú hnedastú farbu. Počas pečenia ich nezabudnite obrátiť na druhú stranu.отмороженный картофель

Po príprave okamžite odstráňte zemiaky z oleja. Vo vnútri budú krehké a drobivé, no zvonku lahodne chrumkavé. Ideálna príloha (nielen) k mäsovým pokrmom!

zdroj:takprosto.cc