Aj starý koberec bude opäť vyzerať ako nový. Všetku špinu z neho dostane za pár minút a bude zase čistý

Nech už interiér vášho príbytku vyzerá akokoľvek, je v ňom jeden element, ktorý z neho dokáže urobiť pohodlné a útulné miestečko. Nemusíte vymýšľať žiadne novinky, stačí, ak si do mäkkého a huňatého koberca ponoríte svoje nohy, zakaždým, keď po ňom prejdete. Niekto v tejto záľube môže vidieť aj niekoľko mínusov – napr. čistenie. Áno, čistenie takéhoto koberca nie je vôbec jednoduché ani lacné, ak sa rozhodnete dať ho do rúk profesionálov. Existuje však riešenie…

Pripravte si zmes, ktorá doslova vytlačí špinu von z koberca. Žiadne chemické zložky, len to, čo je v kuchynskej skrinke každej gazdinky. Zmiešajte si niekoľko základných produktov, naneste na koberec, počkajte 20 minút a povysávajte. Čistiacu zmes môžete naniesť na koberec aj počas jarného upratovania a nemusíte sa obávať znečistenia počas nasledujúceho mesiaca.

как почистить ковер

3 spôsoby čistenia kobercov

Tvrdiť, že jedna z nich je menej účinnejšia a druhá má ohromujúce výsledky by bola chyba. Môžete vyskúšať ten, ktorý vám najviac vyhovuje ohľadom všetkých parametrov: farba koberca, typ znečistenia, očakávaný výsledok.

  1. Soľ a sóda Znečistenú oblasť je potrebné vyčistiť zmesou obyčajnej soli a sódy. Počkajte 20 minút a nakoniec koberec už len povysávajte. Je to vynikajúci nástroj v boji proti malým mastným miestam. Tento spôsob si ľudia volia pre jeho účinnosť a bezpečnosť.Sóda bikarbóna a soľ - neodmysliteľný pomocníci v domácnosti a kychyni.
  2. OcotZrieďte si 20 ml stolového octu s 1 litrom vody. Namočte si do roztoku handričku a pretrite ňou zasiahnutý koberec. Počkajte 20 minút a následne na to koberec utrite suchou handričkou. Povysávajte ho a môžete sa tešiť z nového vzhľadu.чистить ковер уксусом
  3. Čaj Tmavé koberce taktiež občas zažijú nehodu, ktorú je potrebné vyčistiť. Svetlé prostriedky však spôsobujú, že na ňom po vyčistení ostávajú škvrny. Z tohto dôvodu by ste mali siahnuť po čaji. Zalejte si ho, preceďte a poukladajte na neho precedené zvyšky čajovej zmesi. Počkajte kým úplne vyschne a povysávajte ho.чистить ковер заваркой

Odporúčame vám, aby ste nepoužívali tvrdé kefy. Nielenže poškodzujú štruktúru koberca, ale namiesto toho, aby škvrny odstraňovali, vtierajú ju naspäť do neho. Zakaždým, keď sa rozhodnete koberec vyčistiť, použite kefku s mäkkými štetinami a pokračujte len v smere jeho „vlasov“.

Ako môžete vidieť, čistenie nie je chemické, je lacné, jednoduché, a výsledok je hodný obdivu. Všetko, čo potrebujete, je v neďalekej skrinke. Vyskúšajte spôsob, ktorý sa vám najviac páči už počas najbližšieho upratovania.

prečítaj si aj Domáce lístkové cesto ako od babičky: Stačí vám pár základných surovín!

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore