Ostali mi 3 vajcia a múka. Urobila som palacinky chutnejšie ako z palacinkárne u nás v meste!

Palacinky predstavujú výbornú variantu, ak hľadáte univerzálny pokrm, ktorý je rýchly na prípravu, nie je zložitý a neobsahuje príliš veľa potrebných surovín. Práve tu je taký univerzálny recept.

Vďaka tomuto postupu dokážete pripraviť veľmi rýchlo chutné a nadýchané palacinky. Veľkou výhodou je možnosť zvoliť sladkú, alebo slanú náplň podľa chuti. Môžete pridať syr, či špenát a máte výbornú večeru.

zloženie

3 šálky vody
500 g múky
3 vajcia
1 lyžica cukru
Pol lyžičky sódy, šťavy z citróna a soli
Príprava

Zmiešajte vajcia s dvoma pohármi vody. V tretej šálke oddelene rozmiešajte citrónovú šťavu. Pridajte soľ, cukor, sódu a múku. Premiešajte, kým nie je cesto hladké. Pridajte vodu s citrónom, premiešajte a ihneď začnite smažiť palacinky z oboch strán v horúcom oleji do zlatista. Doplňte vhodnú náplňou a podávajte teplé.

Chod hore