Žiadny mastný langoš! Jednoduchý a chutný recept vás vráti späť do detstva. Pridávam kečup, cesnak a kečup

Langoše sú veľmi typické pre vonkajšie stánky, či bufety. Dajú sa konzumovať ako v zime na zjazdovke, tak v lete na kúpalisku, a navyše ich môžete pripraviť na slano i na sladko. Stačí si len vybrať.

Ak by ste si radi pripravili toto obľúbené jedlo tiež doma, môžete vyskúšať nasledujúci recept, ktorý využíva len pár základných surovín, ale chutí presne tak, ako ste zvyknutí. Iste si pochutnáte.

zloženie

400 g múky
5 g kvasníc
1 vajce
1 balenie kefíru
Pol šálky vlažnej vody
Príprava

Pripravte kvasnice vo vode, pridajte soľ a zmiešajte s ostatnými prísadami. Premiešajte a získate hladké cesto. Mokrými rukami vytvarujte langoše požadovanej veľkosti a potom ich smažte v horúcom oleji po oboch stranách do zlatista. Nakoniec odložte hotové langoše na papierové utierky pre odsatie prebytočnej mastnoty.

Dochutiť môžete cesnakom zmiešaným s kyslou smotanou a syrom.

Želáme Vám dobrú chuť 🙂

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
Langoše sú veľmi typické pre vonkajšie stánky, či bufety. Dajú sa konzumovať ako v zime na..." />