Bratislavský JABLČNÍK S ORECHAMI. Do jabĺk urobím dieru a pridám tam plnku. To je tajomstvo dokonalosti

Ingrediencie na masu:

11 ks malých jabĺk

250 g ľubovoľných mletých orechov

1 malá plechovka kajmaku

Postup:

Jablká ošúpeme a uprostred ich odkôstkujeme.

Mleté orechy vymiešame s takým množstvom kajmaku aby vznikla hustá masa.

Následne masu vložíme do každého jablka a tie spolu so zvyšnou masou vložíme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu o priemere 28 cm.

Ingrediencie na cesto:

4 vajcia

1 pohár cukru (250 ml)

2 lyžičky vanílinového cukru

1,5 pohára polohrubej múky

1,5 lyžičky prášku na pečenie

5 lyžíc oleja ( 50 ml )

1 lyžica citrónovej šťavy

štipka soli

Postup:

Celé vajcia vymiešame s cukrom, vanílinovým cukrom, štipkou soli na nadýchanú masu. Potom pridáme preosiatu múku s práškom na pečenie, olej a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne vymiešame a vylejeme na plech medzi jablká.

Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme okolo 50 minút. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Pozor: Cesto zvykne pri pečení prihorieť a preto po 30 minútach pečenia prikryte alobalom.

Zdroj: smakiweroniki.pl

Chod hore