Čistenie pleti ovsenou kašou: Univerzálne masky, ktoré vám pomôžu s problémami každej pleti

Hovorí sa, že žena má v živote dve najväčšie problémy: do určitého veku chce každému ukázať, že už je dospelá. Potom nasleduje obdobie, kedy sa snaží ostatným dokázať, že je ešte vždy mladá. Prvá úloha nie je tak náročná ako tá druhá. Vrásky, ochabnutá koža na tvári spadnuté viečka…a čím hrubšiu vrstvu make-upu si dáte, tým viac budú viditeľné.

Ako tomu zabrániť a čo na to pomáha? Obyčajné ovsené vločky. Obsahujú minerály, vitamíny a beta-glukán, ktoré pokožku vyživia, uzdravia a omladia. Jeden týždeň s ovsenou maskou dokáže nahradiť všetky masky a peelingy. Korektory, make-upy a púdre môžete vložiť do skrinky. Budete potrebovať len niečo na skrášlenie očí a pier.

овсянка для кожи

Výhody ovsenej kaše na pleť

Jednoduchý, cenovo dostupný a účinný produkt tvorí až 80% z ingrediencii domácich masiek. Nemíňajte peniaze na drahé procedúry. Postačia vám kvalitné ovsené vločky, ktoré:

  1. Vyživujú a hydratujú bunky pokožky
  2. Vyčistia ju, odstránia toxíny ale aj iné škodlivé látky
  3. Zničia zápal a opuch
  4. Urýchlia hojenie rán, popálenín aj menších poranení
  5. Poskytujú obnovu bunkám
  6. Spomaľujú proces starnutia, zvyšujú elasticitu pokožky, jej pružnosť a napnutie
  7. Zosvetlia pigmentové škvrny, čím sa zníži ich viditeľnosť
  8. Znižujú citlivosť na slnečné lúče
  9. Zlepšujú krvný obeh a zároveň zabezpečujú rýchlu obnovu buniek
  10. Zužujú póryпольза овсянки

Hypoalergénna, absolútne bezpečná a účinná už po prvej aplikácii – takto možno charakterizovať masky z ovsených vločiek. Nanášajte si ich aspoň každý druhý deň, príprava a samotná procedúra vám zaberie len 30 minút.

  1. Maska na čierne bodky Zmiešajte si 1 polievkovú lyžicu ovsených vločiek a modrej hliny s 1 čajovou lyžičkou čerstvej citrónovej šťavy. Aplikujte na pokožku a počkajte, kým sa maska celkom vysuší. Následne si ju zmyte teplou vodou. Postup opakujte 2x týždenne po dobu jedného mesiaca.

    овсянка утром

  2. Maska na suchú pokožku Spojte si dokopy 1 polievkovú lyžicu ovsených vločiek a olivového oleja s 0,5 čajovej lyžičky soli a 1 čajovou lyžičkou medu. Touto maskou si masírujte pokožku po dobu 3 minút. Po použití opláchnite studenou vodou.

    овсянка для здоровья

  3. Maska proti vráskam Zmiešajte si 1 žĺtok s 1 PL ovsenej múky (pomleté vločky), 2 kvapky esenciálneho oleja z rozmarínu, 2 ČL olivového oleja. Tvár si pred procedúrou umyte čistou vodou. Zmes aplikujte na vlhkú pokožku. Nechajte pôsobiť 30 minút a následne opláchnite teplou vodou s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.

    чем полезна овсянка

  4. Maska na pehy Zmiešajte si 2 PL ovsených vločiek s trochou smotany a pridajte 2 ČL citrónovej šťavy. Takto pripravenú masku si naneste na pokožku a nechajte pôsobiť 20 minút. Tvár si nakoniec opláchnite teplou vodou. Proces opakujte každý deň dovtedy, kým sa vaša pigmentácia nezmení na požadovaný vzhľad.

    домашние маски из овсянки

  5. Maska proti mastnej pleti Pripravte si odvar z nechtíka a zmiešajte ho s 1 PL ovsenej kaše. Každé ráno naneste zmes na tvár, a počkajte, kým úplne nevyschne. Odstraňujte ju pomocou krúživých pohybov, aby sa vaša pokožka prestala lesknúť.

    маска для жирной кожи

Výhodou takýchto masiek je, že nefungujú v úzkom zameraní, ale pomáhajú bojovať proti niekoľkým problémom naraz. Očakávajte výsledky už po druhom použití.

Ranná rutina

Ponúkame vám ešte posledný tip na krajšiu, zdravšiu a dokonalejšiu pleť. Vezmite si hrsť celých alebo mletých vločiek a zovrite v ich päsť. Teraz si päsť vložte pod tečúcu teplú vodu. Počkajte 1 minútu, počas tejto doby vložky zmäknú. Následne už len stačí, aby ste si týmito vločkami vyčistili svoju pleť. Zmes začne mierne peniť, vďaka čomu vás zbaví všetkých nečistôt.

овсяная каша

A s čím sa umývate vy? Mnoho populárnych produktov sú buď cenovo neprístupné, vyvolávajú návykovosť alebo spôsobujú alergie. Podomácky vyrobené produkty dokážu čoraz častejšie preukázať svoju účinnosť. Je len potrebné vybrať si ten správny typ a procedúry vykonávať pravidelne. Vyskúšajte to aj vy a podeľte sa s nami o vaše výsledky!

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore