Je možné, aby ste so sebou nosili krížik zosnulého príbuzného? Odpoveď vás prekvapí…

Kríž – osobná vec, ktorá v sebe nesie tú najsilnejšiu energiu. Často sa však stáva, že v prípade smrti milovaného človeka, príbuzní nevedia, čo majú urobiť s jeho krížikom, ktorý nosil na sebe. Ide predsa o požehnaný symbol viery. Niekto ho pochová spolu so zosnulým, iný si ho nechá a uchováva v zásuvke, no sú aj takí, ktorí si kríž berú všade so sebou.

Kde teda tkvie skutočná pravda? Mali by sme sa ho čo najskôr zbaviť alebo držať čo najbližšie pri sebe?

нательный крест умершего

Niekedy to tak býva – zosnulého nepochovajú s krížom a dôvody na to sa rôznia: tento osobný predmet sa necháva po smrti príbuzným alebo sa predáva z generácie na generáciu ako dedičstvo a symbol spomienok. Potom sa však naskytá rozporuplná otázka: čo robiť so získanou cennosťou, je možné ju nosiť?

носить крест умершего человека

U ľudí existuje presvedčenie, že človek s krížom zosnulého dokáže nadobudnúť osud a životnú energiu jeho majiteľa. Ak bol život zosnulého plný závisti, je jasné, že každý zo sveta živých si chce žiť svojím vlastným životom. Z tohto dôvodu sa len pár jednotlivcov rozhodne nosiť na sebe cudzí kríž. A to je škoda!

Cirkev tvrdí: „Mýty o tom, ako človek na seba preberá osud zosnulého sú len hlúpymi poverami. Hlavné je, aby ste nenosili kríž ako ornament, ale ako symbol kresťanskej viery.“

можно ли носить крестик умершего родственника

Kríž milovaného je pre človeka potrebný, či už ho budete nosiť na krku alebo si ho uschováte niekde doma v zásuvke. Tento náboženský objekt má hlboký význam: pomáha zvládať nepriazeň života, choroby, chráni pred zlom a zlými duchmi.

Tak ako všetky veci, ktoré ľudia používajú, aj kríž dokáže byť naplnený silou a milosťou jeho držiteľa. Pri hriešnom spôsobe života človeka môže nosenie takéhoto kríža preniesť na nového majiteľa predošlé hriešne túžby či myšlienky, čím sa veci len skomplikujú.

Z tohto dôvodu by mal byť kríž zosnulého, ktorý nie je pochovaný spolu s ním, posvätený a tak pripravený na pobyt u nového nositeľa.

крестик умершего человека

Ak sa rozhodnete, že krížik nosiť nebudete, môžete si ho uložiť do škatuľky a chrániť ho na nenápadnom mieste. Nosiť kríž na hrob zosnulého je pomerne bezohľadné. Po prvé, žiadnym spôsobom už zomrelému nepomôže a za druhé, z najvyššou pravdepodobnosťou sa dostane do rúk úplne cudzích ľudí. Mnohí to robia tak, že kríž zosnulého prinesú do kostola, kde ho aj nechajú – je to pre cirkev prípustné.

куда деть крестик умершего человека

Malo by byť zrejmé, že ak človek, ktorý dostal kríž, neustále premýšľa o jeho negatívnom vplyve, určite to ovplyvní aj jeho samotnú existenciu a osud. Uchovávajte si kríž milovaného človeka bez strachu a trápenia! Nie je to len silný amulet, ale aj neoceniteľná spomienka na blízku osobu, ktorá už nie je s nami.

Myslíte si, že je možné nosiť na krku kríž zosnulého? Prezraďte nám vaše názory v komentároch a a zdieľajte článok aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore