Keď je dvom ľuďom súdené byť spolu, stretnú sa opäť…

Ťažko sa to opisuje. Proste sa mi hrozne dlho zdalo, že mi chýba nejaká dôležitá súčasť môjho ja. Prebúdzala som sa skľúčená po ďalšom zo snov, v ktorých som ťa stretávala. Ležala som a premýšľala o všetkom, čo som urobila zle.

Sveter, ktorý si mi dal, ležal nedotknutý v skrini a ja som nemala v úmysle ho vyhodiť. Na tvoju obľúbenú knihu padal na poličke prach. Naša fotka na chladničke začínala rokmi blednúť, rovnako tak ako my.

Miesto, ktoré kedysi bolo naše, videlo od tej doby pár iných mužov. Vždy som však chcela, aby si nesadali tam, kde si vtedy prvýkrát sedel ty.

Sú dokonca jedlá, ktoré mám spojené s tebou, pretože to ty si ma prinútil, aby som ich ochutnala.

V reči mi už nikto tvoje meno nepripomínal. Ľudia sa na teba prestali vypytovať. Všetci, okrem mňa.

O každých narodeninách som premýšľala, či ti nemám zavolať, ale bála som sa toho, čo by som sa mohla dozvedieť. Bála som sa zistiť, že si na mňa už zabudol…

pixabay.com

Na sociálnych sieťach sme neboli, zato sme stále pretrvávali v mojej pamäti. Keď som na teba pomyslela, cítila som prázdnotu.

Pretože si si pri svojom odchode so sebou odniesol časť môjho ja.

Nemohol si vedieť, že sa každú nedeľu modlím, aby si sa vrátil.

«Ak je niekto v tvojom srdci, nikdy neodíde úplne. Môže sa vrátiť napríklad v tú najnevhodnejšiu dobu ».

Uplynulo päť rokov. Päť rokov, a ja ešte stále, keď sa pozerám na svoj odraz, vidím teba. Vidím tie svoje stránky, ktoré si stvoril svojou láskou, to, čomu si ma naučil, čo si pre mňa znamenal. Vďaka tebe som sa stala inú.

Môj život išiel ďalej.

A potom sa to stalo. Na monitore telefóne svietilo tvoje meno, tak, ako som si to vždy priala. Bolo vo mne nadšenie, strach i neviera.

Vrátil si sa. Malý rozhovor prešiel v plány. Na schôdzku s tebou som sa pri zrkadle chystala tri hodiny. V hlave mi vyskakoval milión otázok, aj keď odpovede vlastne neboli dôležité. Jediné, čo malo význam, bolo to, že si sa vrátil. Že sme sa vrátili.

Bolo jedno, čo hovoria iní. Hlavné bolo, že si tu.

Keď som ťa uvidela, znova som cítila, že sa vrátila časť ma isté. Moje srdce teraz bolo celé.

To ty si ma naučil, že naozajstná láska časom nepominie. Má dosť sily, aby prekonala čas, okolnosti i rozchody. Poskytol si mi niečo, v čo sa dá veriť. A ja som sa nevzdávala. Neprestala som veriť, že svoju cestu späť ku mne nájdeš.

Pozerám sa na teba. Ľudia mi hovoria, že vyzerám šťastne. Je to pravda. Keď si so mnou, som najšťastnejšia na svete.

Pre viac článkov o vzťahoch sa pozri na tento odkaz. 

Chod hore