Moja podlaha v kuchyni vyzerá ako keby som bola v LESE. TOTO je 12 nápadov a rád prečo by ste si mali dať liatu podlahu

Zdá sa, že výber podlahy nie je tou najdôležitejšou vecou. Koniec koncov, jej úlohou ladiť odtieňom k ďalším prvkom interiéru: steny, nábytok, stropné lišty. Inými slovami výber podlahy v byte závisí od mnohých faktorov.

Aj interiérový dizajnér s viac ako 10-ročnými skúsenosťami som si to myslel, kým nezažil a nepocítil na vlastných skúsenostiach aplikáciu technológie liatych 3D podláh. S ich pomocou môžete chodiť pozdĺž pobrežia bez toho, aby ste museli odísť z domu, alebo sa túlať po lesných cestách. Všetko závisí od vašej fantázie a vašich preferencií! Okrem toho má takéto podlahové prevedenie množstvo výhod.

Liata podlaha v byte

3D liata podlaha je univerzálna podlaha v celku, ktorá sa skladá z troch vrstiev (základná vrstva, obrazová a povrchová vrstva) a vyznačuje sa svojou pevnosťou, dlhotrvácnosťou, odolnosťou voči vlhkosti a teplotným zmenám.

Pripravili sme si pre Vás 12 inšpirácií a tipov na vyplnenie miestností pomocou trojrozmernej podlahy. Keď uvidíte tento dizajn, pochopíte, že to je presne to, o čom ste snívali!

  1. Veľkou výhodou liatych podláh je odolnosť voči ultrafialovému žiareniu a vplyvu agresívnych látok. Ženy často v domácnosti používajú rôzne prípravky na čistenie so silným zložením.Vplyv agresívnych látok môže viesť k strate vonkajších povrchových vlastností. Ale ak máte v kúpeľni alebo  kuchyni liatu podlahu, takéto problémy sa vás netýkajú.
  2. Liate podlahy sú ideálne do kuchyne, kde je podlaha najviac namáhaná. Nezabudnite na dekoratívne vlastnosti polymérových povrchov, ktoré z nich robia hlavnú výzdobu interiéru kuchyne.

  3. Pridajte do kúpeľne skutočnú sviežosť pomocou efektu zelenej trávy. 

  4. Aby povrch nebol chladný, majstri odporúčajú kombinovať podlahu podlahovým kúrením. V tomto prípade nebude povrch lesklej alebo matnej podlahy nikdy chladný a teplota v kúpeľni bude nastavená na optimálnu teplotu.

  5. Chcete urobiť vašu spálňu skutočne originálnou? Liate podlahy s motívom rybníka s rybami obklopenými kamenným pobrežím vám v tom pomôžu.

  6. Ak chcete, aby interiér vašej spálne očaril a zapôsobil na hostí, liata podlaha je presne to, čo potrebujete!
  7. Ale ako si poradiť s podlahou svojpomocne? Prvou etapou je príprava podkladu. Podlahu nemusíme vyrovnávať „do roviny“, ale je nutné očistiť ju od oleja a lepidla, škvŕn, úlomky a prachu. V opačnom prípade tekutý povrch nebude schopný úplne nasiaknuť do základu a môžu sa tak vytvoriť vzduchové bubliny.

    Je nevyhnutné opraviť praskliny starého náteru. Zvlášť sa to týka drevených podláh. V opačnom prípade hmota prenikne cez trhliny.

    Treba tiež zvážiť, že podlaha má vynikajúce samovyrovnávacie vlastnosti, ale rozdiely vo výške podlahy neskoriguje. Preto bude v niektorých prípadoch ešte potrebné vykonať poter a tiež merať vlhkosť podkladu.

  8. Liatu podlahu možno použiť nielen v byte alebo v dome. Táto technológia sa využíva aj pri dizajne reštaurácií, galérií a nákupných centier. Takéto podlahy vyzerajú pôsobivo a luxusne!

  9. Keďže liate podlahy sú aplikované v dvoch vrstvách, môžete medzi ne umiestniť rôzne obrazce na špeciálny papier alebo ozdobiť základnú vrstvu akrylátovými a polymérnymi farbami (technikou vzduchotlače). Medzi dve vrstvy podlahy je možné umiestniť kamene, piesok a špeciálne akrylátové triesky.

  10. So zložitým dizajnom podláh, najmä s efektom 3D, musíte však byť veľmi opatrní. Takéto výrazné podlahy vytvárajú pocit neporiadku, opticky zmenšujú priestor, vyžadujú si minimálne zdobenie zvyšku interiéru. Ale čo je najdôležitejšie, rýchlo sa môžu okukať a po čase začať nudiť.

    v

  11. Liata podlaha má niekoľko výhod oproti bežným povrchom (linoleum, keramická dlažba …). Je  odolná voči vlhkosti, bezproblémová, odolná voči ultrafialovému žiareniu a chemickým látkam, rýchlo sa inštaluje a existuje široký výber motívov, ktoré splnia akékoľvek očakávania.

    Nesmieme zabudnúť ani na ekologickosť! Vyliatím takejto podlahy sa nevypúšťajú škodlivé látky do ovzdušia a neusádzajú sa na ňu ani baktérie a mikróby.

  12. Existujú však nevýhody takéhoto typu podlahy : životnosť je veľmi dlhá – je to plusom a mínusom, pretože liata podlaha (najmä podlaha s jasným a zložitým dizajnom, napríklad s 3D efektom) sa môže rýchlo okukať. A podlaha je chladnejšia ako laminát alebo linoleum. Liata podlaha je samozrejme z umelého materiálu ktorý nemusí každému vyhovovať.

V tomto krátkom videu uvidíte celý proces premeny obyčajného poschodia na nádherný prvok interiéru!

Dali by ste sa nahovoriť na tento typ podlahy? Ak ste ohromení týmito zaujímavými dizajnovými riešeniami, podeľte sa o nich aj so svojimi priateľmi!

Zdroj : https://takprosto.cc/

 

Chod hore