Nebudete veriť, ale podľa vedcov môžete schudnúť aj počas spania! Najjednoduchší spôsob, ako schudnúť.

Určite ste vyskúšali mnoho spôsobov, ako schudnúť. Veľmi často sa však stáva, že jete správne a chodíte do telocvične, ale extra hmotnosť buď zostáva s veľkými ťažkosťami, alebo hneď, ako urobíte krátku prestávku s túrami v hale, okamžite sa vráti. Je to všetko o biorytme a produkcii hormónov.

V poslednej dobe dospeli odborníci na výživu k záveru, že musíte byť zapojený do straty hmotnosti nielen počas dňa, keď ste aktívni, ale aj počas odpočinku, a to v spánku. Americkí vedci už dokázali a ukázali, že chudnutie vo sne je naozaj skutočné. Redakcia „chillin.sk!“ vám povie viac o tom, ako môžete prispieť k zníženiu telesnej hmotnosti počas spánku.

Ľahký spôsob chudnutia

Nie je žiadnym tajomstvom, že zlý odpočinok, stres a večná únava majú negatívny vplyv na prácu tela. U žien to často sprevádza porucha produkcie hormónov. Toto je hlavná príčina nadváhy. Okrem skutočnosti, že potrebujete správne jesť a používať fyzické námahy, je tiež dôležité nasledovať režim. Spánok v tomto obchode je váš hlavný asistent.

chudnutie v spánku

Spánok ovplyvňuje produkciu hormónov, využitie tuku a metabolizmus. Ale tu je dôležité pochopiť, že ak spíte 12 hodín denne, neznamená to, že stratíte váhu. Spánok musí zodpovedať vášmu vnútornému biorytmu a rytmu života. Režim v tejto veci je veľmi dôležitý. Takže poďme skôr zvážiť pravidlá, ktoré musia byť dodržané, aby ste schudli počas nočného odpočinku.

Pravidlá chudnutia v sne

 

  • Spať pred polnocou

 

Ak idete do postele veľmi neskoro, potom sú porušené všetky procesy v tele. Spať večer je potrebné, keď máte pocit, že ste už začali zaspávať. Toto je túžba vášho tela. Ale často nás núti, aby sme sa pozerali na televíziu, surfovali na internete … V dôsledku toho spánok pred polnocou neprinesie žiadny pozitívny účinok.

Hovorí sa, že musíte ísť do postele v deň, keď sa prebudíte. Ideálne na posedenie do 23:00 – 23:30. Nie je to nič, že vo všetkých rozprávkach o polnoci princezné strašidelné. Vo sne začína aktívna produkcia hormónov, ktorá normalizuje metabolizmus a telo čerpá energiu pre prácu z rezerv. Preto sa nadmerná hmotnosť nehromadí.

chudnutie v spánku  

 

  • Nechoďte do postele s hladom

 

Toto je obrat. Ale to neznamená, že keď idete spať, musíte zjesť tanier s vyprážanými zemiakmi. Jednu hodinu pred spaním môžete jesť niečo, čo má priaznivý vplyv na metabolizmus. A to je bielkovinové jedlo: nízkotučné jogurt, tvaroh, kuracie mäso, orechy, syry, vajcia. Časť by však nemala byť väčšia ako 100 g.

chudnutie v spánku

 

  • Fyzická aktivita pred spaním

 

Vykonajte relaxačné cvičenia pred spaním. Neexistujú žiadne obmedzenia. Môžete plávať, jogu, beh, chôdzu, nekomplikované cvičenie v hale. Jednoducho povedané, toto by malo byť niečo, čo uvoľní napätie po stresujúcom dni. Fyzické napätie spôsobuje, že nervový systém odpočíva. Vykonávajte cvičenia 30 minút pred spaním.

Samozrejme, dĺžka spánku je dôležitá. Pokúste sa spať najmenej 6 hodín a ideálne 8. Takto zlepšíte prácu tela, čo bude mať pozitívny vplyv na boj proti nadmernej hmotnosti. Viac informácií o tom, či stojí za to jesť v noci a ktoré podporuje svalovú hmotu vo sne, nájdete na tomto videu.

https://www.youtube.com/watch?v=WMjUouYm96w

Pokúste sa normalizovať svoj sen a určite uvidíte výsledok! A tiež zdieľajte užitočné informácie so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore