Prečo by mal zdravý muž znášať ženu po 40-ke: tajomstvo nespočíva v láske…

Zaujímavé životné zistenie: manželstvá sa rozpadajú počas prvých 5 rokov alebo po tom, čo pár spolu prežil už viac ako 40 rokov. Prvý prípad je jasný, partneri si nedokázali udržať vzťah v jednej domácnosti nech už bolo dôvodom čokoľvek.

Druhý prípad je o niečo zaujímavejší – prežili si už toho veľa. Muži sa však dostávajú do štádia, kedy je život so ženou po 40-tke takmer nemožný.

Rozhodli sme sa otvoriť tému o tom, prečo sa muži delia na tých, ktorí od svojich žien v tomto veku odchádzajú, a tých, ktorí ich v tichosti tolerujú. Samozrejme, netýka sa to všetkých mužov, no je ich dostatočné množstvo na to, aby sa tým mohli zaoberať odborníci.

Všetci hovoria len o ženskom šťastí, utrpení či sebaobetovaní, no rozprávanie o mužských ťažkostiach je akoby zakázané. Ak sa pozriete pravde do očí, od momentu, kedy začali muži milovať ženy, trpeli a zaoberali sa každodenným životom, ktorý sa postupne dostal do všetkým známeho stereotypu. Emancipácia žien – boj za slobodu a práva. Pomohla urobiť obrovský krok vpred. Je až taký obrovský, že sa zdá, že je čas aj na emancipáciu mužov.

Ukázalo sa, že život s emancipovanou ženou nemusí byť vôbec jednoduchý. Niektorí muži tomu vedia dať rázny koniec, no iní ženy tolerujú len preto, aby sa nemuseli zaoberať rozvodom: rozdelenie majetku, predaj domu, kupovanie bytu, stresovanie potomkov… „Prečo trpím? Kvôli čomu? Po 40 rokoch prišla o to jediné, čo na nej bolo ženské – vonkajšiu príťažlivosť,“ tvrdí jeden z mužov.

 

Je dôležité pochopiť, že ženská atraktívnosť nespočíva len v ich tvári, nohách či prsiach, ale v umení byť nad vecou. Nerýpať do mužov a nechať im ich prirodzený pocit dominancie aj bojovnosti.

Muži taktiež potrebujú žiť a zabezpečiť pre vás a vaše deti len to najlepšie. Nie počúvať to, ako riešite problémy bez jeho pomoci, zarábate veľa peňazí a celý svoj deň trávite v práci. Neposkytujete mu nežnosť a starostlivosť, on vás už potom nezbožňuje a prestáva sa pri vás cítiť ako muž.

 

Umenie vydržať so ženou po 40-tke spočíva v tom, aby žena nestrácala svoj ženský magnetizmus. Je jedno či má 30, 40, 50, 60, alebo 70 rokov – ženskosť a grácia sú nesmrteľné.

Vo vzťahu je všetko postavené na reciprocite: on vám, vy jemu. Ak nejaký prvok vypadne, spojenie sa buď zrúti, alebo manželia jednoducho žijú vedľa seba pod jednou strechou ako takí spolubývajúci, nič viac. To znamená, že hoci muž svoju ženu toleruje a snaží sa s ňou vychádzať v dobrom, no už ju nemiluje. A s najväčšou pravdepodobnosťou má nejakú milenku, častejšie trávi večery s priateľmi než so svojou rodinou. Je pre neho jednoduchšie úplne sa chrániť pred jeho ženou, než by sa mal cítiť ako niktoš.

 

Preto milé dámy, nezbavujte sa vašej prirodzenej ženskosti. Nikto vám nezakazuje byť úspešnou podnikateľkou, silnou osobnosťou či niekym, kto je o krok vpred pred mužským náprotivkom. Zabudnite však na to akonáhle prekročíte prah domu a staňte sa jemnou ženou, ktorá svojho muža inšpiruje a naplní spoločný príbytok pozitívnou energiou.

Bez akejkoľvek hystérie od neho požadujte všetko, bez čoho nemôže byť žiadna žena na svete šťastná – pocit bezpečia, nežnosť, štedrosť, vernosť.

отношения со зрелой женщиной

Ukazuje sa, že za fakt, kedy už muži nechcú byť so svojimi manželkami po 40-tke, sú zodpovedné samotné ženy. Jedná sa o pomerne diskutabilnú tému, pretože ako sa hovorí, vo vzťahu sú vždy dvaja. A práve tí by sa mali vedieť porozprávať, snažiť sa vyriešiť svoje problémy a nájsť k sebe už takmer zabudnutú cestu.

Čo si o tejto problematike myslíte vy? Zdieľajte vaše názory aj v komentároch a nezabudnite sa o tento článok podeli s priateľmi na Facebooku!

 

zdroj:takprosto.cc

Chod hore