Prečo si ženy, ktoré neboli v detstve milované, vyberajú zlých partnerov? Posledný bod je najdôležitejší

Čo núti ženy opakovať stále rovnaké chyby a voliť si nevhodných partnerov podobných sebe navzájom ako vajce vajcu? Nad príčinami tejto zákonitosti sa zamýšľa spisovateľka Peg Streepová.

«Ako sa to mohlo stať, že som sa vydala za svoju matku? Pripadal mi úplne iný, v skutočnosti bol ale úplne rovnaký. Nechápem, ako som si mohla nevšimnúť, že so mnou zaobchádza rovnako, ako so mnou vždy zaobchádzala ona. Som zo seba dosť otrávená … “

Všetky nás to ťahá k tomu, na čo sme zvyknutí, nech niekoho milujeme alebo nie. Keď človek vyrástol v milujúcej rodine, kde ho všetci mali radi a boli mu oporou, je taká inklinácie užitočná. Ľahko oddelia ľudí s panovačnú povahou alebo so sklonom k ​​manipulátorstve a dokážu si nájsť partnera, ktorý chce to, čo on: blízky vzájomný vzťah, otvorenosť, vzájomnú podporu.

To bohužiaľ nejde povedať o ženách zaťažených úzkostným typom závislosti. Ich emocionálne potreby v detstve neboli uspokojované. Vo svojich romantických vzťahoch potom vždy znovu vytvárajú rovnaké okolnosti. Tu je päť príčin, pre ktoré k tomu zvyčajne dochádza:

1. priťahuje ich TEN, KTO NEDÁVA NAJAVO LÁSKU

Večným cieľom takejto dcéry je nájsť spôsob, ako dosiahnuť matkinej lásky akýmkoľvek spôsobom. Je presvedčená, že lásky sa človeku nedostane len tak, musí si ju zaslúžiť. Keď narazí na muža, ktorý sa chová zakaždým inak – hneď dáva najavo city, hneď je zas chladný – možno ju to zarazí, ale zároveň je jej podobné správanie povedomé.

Ženy, ktoré neboli v detstve milované, majú za to, že úspech v láske znamená, že si ju „zaslúžili“.

Na rozdiel od človeka, ktorý vie, čo je to skutočná láska, pre nich uvedené mužské správanie nie je varovným signálom. Isteže jeho chlad ich hnevá a skľučuje, zároveň ich však motivuje, aby zdvojnásobili úsilie o návrat jeho vľúdnej tvári.

2. Radi sa zmierujú

Pretože nemajú potuchy, ako vyzerá a aké city vyzznáva skutočná láska, snažia sa, aby si ju zaslúžili. Preto im zmierenia po hádke prinášajú veľké uspokojenie a utvrdzujú ich v presvedčení, že sú milované.

3. Večná NESTABILITA VZŤAHU im pripadá ROMANTICKÁ

Ženy, najmä ženy úzkostné, ktoré sú samy citovo veľmi nestále, si často pletú nestabilitu vzťahu s búrlivou vášňou. Neustále zvraty citov od búrlivej radosti, kedy ju muž „opäť miluje“, až po úplné zúfalstvo, kedy rozchod je znovu na spadnutie, ju nabíjajú a súčasne vyčerpávajú.

Samozrejme, že skutočná vášeň vyzerá úplne inak, lenže tieto ženy to nevedia. Tým sa vysvetľuje, prečo tento typ žien často priťahujú muži s narcistními rysmi.

4. PRE ZLÉ ZAOBCHÁDZANIE NACHÁDZAJÚ ospravedlnenie

Ženy, ktoré ako dievčatká nikto nebral na vedomie, ktoré boli ignorované a večne kritizované (hovoríme o slovnom týrania), prestávajú na určité druhy manipulovania a zlého zaobchádzania reagovať. Z toho dôvodu potom nechápu, že urážky a ponižovanie a večná kontrola zo strany partnera ničí každú blízkosť.

Ženy, ktorým sa nedostalo rodičovskej lásky, potrebujú v rovnakej miere lásku a istotu, že nebudú opustené.
Ľahko sa ocitajú v pasci sebaobviňovania a začínajú si myslieť, že to ony samy vyprovokovali muža k podobnému správaniu. To je ďalší ťažký následok nešťastného detstva.

5. NIKDY neprestávajú dúfať a čakať na „ROZPRÁVKOVÉ FINÁLE“

Ženy vyrastajúce bez lásky rovnako silno túžia byť milované ako sa boja opustenia. Preto akémukoľvek prejavu pozornosti alebo peknému partnerovu skutku prikladajú ďaleko väčší význam, než v skutočnosti má, a to aj keď sa partner najčastejšie chová zle.

Zriedkavé príjemné chvíle im dodávajú krídla a vzbudzujú v nich dojem, že sú Popolušky, ktoré našli svojho princa. Nevedia, ako vznikajú a budujú sa ozajstné, plnohodnotné, zdravé vzťahy.

Preto sa nakoniec vždy zo všetkého najpravdepodobnejšie zmieria s niečím ďaleko skromnejším, než to, o čom snívali a čo by si zaslúžili. Aby sa prestali vždy znovu upadať do tejto pasce a začali konať trochu rozumnejšie, je potrebné uvedomiť si a vyliečiť detská traumy, ktorá im spôsobil nedostatok lásky.

Pre viac článkov o vzťahoch, láske a sexe si klikni na tento odkaz.

Chod hore