Roztlačené zemiaky v rúre – majstrovské dielo kuchyne! Budete sa musieť udržať, aby ste nezjedli sami celý plech

Zemiaky, najlacnejšia a obľúbená zelenina, ktorú si radi pripravujeme na rôzne spôsoby: vyprážané, varené, dusené, pečené, plnené, so šupkou či bez nej alebo ako zložka chutných šalátov. A ak si myslíte, že už nikoho neprekvapíte s receptom na lahodné zemiaky, ukážeme vám spôsob, ako to môžete dosiahnuť!

мятая картошка

Nasledujúci pokrm si pripravíte rýchlo, jednoducho a čo je najdôležitejšie, všetky ingrediencie máte vždy poruke. V reštauráciách sa podávajú ako príloha k mäsu, rybám a dokonca aj k morským plodom. Ale v skutočnosti je to jedlo tak úžasné, že ho môžete jesť celkom samé. Výsledkom je, že vám jedna porcia určite nebude stačiť!

мятая картошка в духовке

Ingrediencie

  • 8 ks zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 čl rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • soľ podľa chuti

V pôvodnom recepte sú uvedené nové zemiaky, to však nie je nutné. Pokojne môžete použiť zemiaky s tenkou šupkou, tak či onak, výsledok bude famózny!

Postup

  1. Zemiaky si dôkladne umyte a dajte uvariť, kým nie sú hotové. Potom ich dajte bokom a počkajte, kým nevychladnú.мятая картошка как готовить
  2. A teraz to najdôležitejšie! Každý zemiak mierne roztlačte pomocou lyžice. Zemiak by mal prasknúť, no nie rozpadnúť sa.печеный картофель в кожуре в духовке
  3. Formu na pečenie si polejte olivovým olejom. Cesnak si nakrájajte a rovnomerne ho rozmiestnite po celom plechu.картофель в кожуре в духовке
  4. Následne si na plech poukladajte zemiaky, ktoré osolíte (najlepšie morskou soľou) a posypete rozmarínom. V prípade, že nemáte čerstvý rozmarín, pokojne použite aj sušený.картофель в мундире в духовке рецепт
  5. Maslo si nakrájajte na kocky. Na každý zemiak poukladajte 1-2 kocky a ak je to potrebné, pokvapkajte ich ešte olivovým olejom.картофель в мундире в духовке целиком
  6. Predhrejte si rúru na 180-200°C. Zemiaky pečte, až kým nezískajú zlato-hnedú farbu a je to! Nakoniec ich môžete poliať aromatickým olejom.как запечь картофель в кожуре в духовке

Mimochodom, nebudete potrebovať žiadne iné koreniny ako paprika alebo čierne korenie. Rozmarín a cesnak dodajú zemiakom jedinečnú chuť. A ak ste fanúšikom zelenej cibuľky, uistite sa, že ňou posypete hotové jedlo ešte pred samotným servírovaním. Stavíme sa, že si po ich konzumácii budete olizovať všetky prsty!

Pozvite vašich blízkych na skvelú večeru a podeľte sa s nimi o tento jednoduchý, no zároveň výdatný recept!

zdroj:takprosto.cc

Chod hore