Svieži koláč s kúskami kiwi a jogurtovou plnkou z jedného plechu. Recept sme si priniesli z dovolenky a je super

Cesto: 

4 vajcia

5 lyžíc cukru

1 lyžička vanílinového cukru

4 vrchovaté lyžice hladkej múky

1 lyžica zemiakovej múky

0,5 lyžičky prášku na pečenie

 

Celé vajcia vymiešame s cukrom, vanílinovým cukrom na nadýchanú masu. Následne prisypeme preosiate obe múky a prášok na pečenie. Dno plechu o rozmeroch 40 x 25 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C okolo 10-12 minut.

Spodná vrstva – kúsky kiwi v galaretke:

750 g kiwi

1 liter vody

3 zelené galaretky (želatíny)

 

Kiwi ošúpeme, pokrájame na malé kúsky, nalejeme k nim vodu a privedieme do varu. Vodu a kiwi spolu varíme 5 minút. Potom vezmeme hrniec z priameho ohňa a prisypeme doň galaretky. Miešame, až kým sa galaretky nerozpustia. Následne odložíme na chladné miesto až začne masa tuhnúť. Potom vylejeme na upečenú piškótu.

Jogurtová plnka:

800 g hustého jogurtu

2 lyžice práškového cukru

200 ml smotany na šľahanie

2 zelené galaretky

250 ml horúcej vody

 

Galaretky rozpustíme v horúcej vode a odstavíme až zhustne. Jogurt vymiešame s práškovým cukrom, vyšľahanou smotanou a cukrom do tuhej plnky. Pridáme aj zhustnutú galaretku. Všetko vymiešame a potrieme na spodnú vrstvu s kúskami kiwi.

Horná vrstva– kiwi zmiešané s galaretkou:

250 g kiwi

250 ml vody

1 zelená galaretka

 

Kiwi ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Následne varíme 5 minút. Potom vezmeme z ohňa a horúce rozmixujeme, pridáme galaretku a dôkladne vymiešame. Následne necháme vychladnúť. Tenkú vrstvu hustnúcej galaretky vylejeme na jogurtovú masu a na pár hodín vložíme do chladničky. Vrch ozdobíme smotanou.

Chod hore