Takto vyzerali kanadské prostitútky v 40.rokoch minulého storočia! Pozrite sa, čo všetko robili…

Pri pohľade na hollywoodske filmy zobrazujúce podniky pre pánov, vidíme v nich samé mladé a zvodné krásky. Ak by sa však našiel režisér, ktorý by chcel vytvoriť hodnoverný historický film, mnohí z nás by boli určite (nemilo) prekvapení.

Fotografie z policajných archívov dokazujú, že v prvej polovici minulého storočia boli tzv. „nočné motýle“ (prostitútky) vo väčšine času opité a zničené životom. Nasledujúce fotografie neboli vytvorené na nejakom odľahlom mieste. Pred vami sú snímky z kanadského Montrealu, ktorý bol v 30. a 40. rokoch minulého storočia považovaný za hlavné mesto rozvratu Severnej Ameriky!

Madeline Gagnon bola typickou prostitútkou tejto doby. Strážcovia poriadku ju prichytili v jednom z mnohých podnikov, ktoré sa nachádzali priamo na druhom poschodí menších obchodíkov. Takéto malé verejné domy boli plné predvojnového Montrealu!

Kanadské mesto sa stalo ohniskom hriechu krátko po skončení prvej svetovej vojny. Keď v USA začal platiť „suchý zákon“ (prohibícia), Američania boli nútení cestovať do zahraničia kvôli alkoholu a zábave. Miestne orgány zo začiatku vítali príval nových ziskov, ale…

Neskôr, keď sa zákon zrušil, mestská vláda bola nútená vyčistiť všetky putiky a s nimi spojené aj verejné domy. Trvalo to približne 10 rokov – od 1940 do 1950. Takto vyzerali chytené prostitútky ešte v rokoch 1939-1941.

Lila Toni bola známou firmou a už niekoľko rokov predtým, ako sa stala „bordel mamou“, sa venovala tomuto starému remeslu. Úsmevy zatknutej ženy a jej zamestnankýň jasne hovoria o tom, že niektorí policajti sami vyhľadávali ich služby.

Prípady Jeanin Lebrun, ďalšej montrealskej dámy, neboli o nič šokujúcejšie. Po čase boli policajné kontroly vykonávané omnoho pravidelnejšie, verejne domy sa začali zatvárať a spolu s nimi putovali do väzenia aj bohaté ženy, ktorým sa podarilo zbohatnúť na najstaršom remesle.

 

Na fotografii môžete vidieť už zatknutú Anne Labelle, nezosadenú kráľovnú mestských bordelov. Chytili ju v roku 1939. Jeden z policajtov si spomína, že na súdne pojednávanie sa dostavila v cadillacu a v samotnom väzení sa premávala v norkovom kožuchu.

Niekoľko rokov po Anne Labelle prišli na scénu ďalšie kráľovné hriechu – Liliana Brown a Lucy Bizante. Spolu s Anne tvorili v Montreale trio najvplyvnejších a najbohatších prostitútok. Tieto tri ženy boli nepopierateľnou autoritou pre všetkých majiteľov mestských bordelov.

Dokonca aj tie ženy, ktoré šéfovali menším bordelom, sa samé zúčastňovali na uspokojovaní zákazníkov. Napríklad Fleurrett Dubois a Margarita Smith spoločne vlastnili jednu takúto inštitúciu a vôbec im neprekážalo, keď aj ony slúžili svojim klientom.

Montrealské prostitútky mali zvyčajne povesť poslušných a pobožných žien. Na obrázku nižšie môžete vidieť Blanche Mastin, ktorá slúžila ako slúžka až kým sa nezistilo , že svoj voľný čas venovala zakázanému hniezdu rozkoše.

Ako môžete vidieť, osud predstaviteliek najstaršieho remesla bol v tých časoch pomerne ťažký. Koniec koncov, ani v súčasnej dobe to nie je ideálne, no človek si niekedy nevyberá…

Ak vás tento článok zaujal, podeľte sa o neho aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

zdroj:videoboom.cc

Chod hore