Tancujúce delfíny v mori vytvoria krásne obrazce. Robia to z jediného dôvodu…

Delfíny sú neuveriteľne inteligentné stvorenia. Sú schopné myslieť na takej úrovni, na akej sú schopní myslieť len ľudia.

Ochranári veľrýb a delfínov konštatujú:

“V prípade ľudí … okrem zručností získaných automaticky na základe druhu, je každý jednotlivec schopný naučiť sa aj novým zručnostiam na základe vlastnej skúsenosti. Doteraz sme si mysleli, že učenie na tejto úrovni je schopné realizovať len človek.

A nie je. Výskumy uskutočnené v posledných rokoch odhaľujú, že veľryby a delfíny nemajú len schopnosť učiť sa novým veciam ako jednotlivci, ale dokážu tieto vedomosti dokonca odovzdať aj iným jedincom. Ide o zriedkavý druh inteligencie v zvieracej ríši.

Delfíny používajú svoju vysokú inteligenciu na rôzne účely vrátane socializácie, hry, migrácie, kŕmenia a získavania potravy. Vo všeobecnosti sa delfíny považujú za roztomilé a priateľské zvieratá, ale v skutočnosti sú aj veľmi dobrí lovci.

Credit: Youtube

Sme zvyknutí vidieť delfíny v uzavretých bazénoch, kde robia za jedlo rôzne triky. Ale vo voľnej prírode sa musia o svoju potravu postarať sami.

A pretože sú tak chytré, neplytvajú energiu na lovenie jedla v hĺbkach. Naviac sa delfíny extrémne socializujú a preto si jedlo zháňajú spoločne. Neskôr si ho aj spoločne vychutnávajú.

Skupinu delfínov zachytila kamera pri love rýb spôsobom, ktorý realizujú už storočia.

dolphins
Credit: Youtube

Delfíny môžete vo videu vidieť ako pomocou svojich chvostov víria bahno v oceáne. Pomocou neho vytvoria sieť, kde sa zachytia ryby. Ich jedinou cestou ako uniknúť je vyskočiť z vody a tam už čakajú hladné delfíny.

 

zdroj: en.stories.newsner.com

 

Chod hore